Opis potovanja

ZDA️ 🇺🇸 ZLATI ZAHOD 🌵🏜️, 17dnevno potovanje po ameriških narodnih parkih
✨KALIFORNIJA, ARIZONA, UTAH, NEVADA ✨
Los Angeles, San Francisco, Las Vegas in narodni parki
(Grand Canyon, Bryce, Zion, Death Valley, Yosemite…),
Vodeno potovanje v slovenskem jeziku – Fly&Drive ✈️ & 🚗. Na vsakem skupinskem odhodu 4 prosta mesta v vodnikovem avtu, če ne bi želeli voziti sami.

Splošne informacije:


 • Vodnik

  Miha

 • Cena vključuje

  letalski prevoz, prevozi letališče - hotel - letališče, nastanitve v preverjenih hotelih, najem vozila, vodeni ogledi mest in znamenitosti

 • Doplačila

  napitnine (vodniku na poti), kos oddane prtljage do 23 kg, vstopnine,gorivo, enoposteljna soba

 • Vizum

  Za vstop v ZDA vizum ni potreben, najmanj 10 dni pred odhodom morate izpolniti ESTA - elektronsko prijavo za vstop v ZDA.

 • Cepljenja

PROGRAM POTOVANJA

- DAN -

1

LJUBLJANA – BENETKE – LOS ANGELES

Zbirališče potnikov na letališču v Benetkah v  jutranjih urah. Polet preko enega izmed evropskih letališč in ameriških  v Los Angeles. Po pristanku na losangeleškem letališču v poznih popoldanskih urah po lokalnem času in po opravljenih mejnih formalnostih odhod do hotela ob letališču. Na kratkem srečanju bo vodnik podal  osnovne informacije.  Namestitev po sobah, nato odhod na večerjo. Nočitev.

- DAN -

2

LOS ANGELES – PALM SPRINGS, 216 km

Zjutraj informativni ogled mesta in najbolj znanih predelov: Beverly Hills, Bell Air, Hollywood, Rodeo Drive…. dopoldne pa je moč preživeti tudi na Venice beach-u ali Santa Monici. Popoldne vožnja proti puščavskemu delu Kalifornije. Po prihodu v Palm Springs se lahko povzpnemo na »Palm Springs aerial Tramway« do višine cca 260 m.  Zvečer počitek v hotelu ob bazenu in nabiranje moči za naslednji dan!

- DAN -

3

PALM SPRINGS – PHOENIX/SCOTTSDALE 448 km

Zjutraj prosto za počitek in uživanje v tem prijetnem mestecu, nato pa odhod iz hotela in vožnja po puščavskem delu proti glavnemu mestu Arizone, Phoenixu. Prečkanje reke Colorado (meja med Kalifornijo in Arizono). Nastanitev v hotelu, v predelu Scotsdalle. Zvečer obisk enega izmed tipičnih replik mesta na »Divjem zahodu«!

- DAN -

4

PHOENIX – SEDONA – GRAND CANYON NATIONAL PARK, 352 km

Zjutraj odhod proti severu, med vožnjo se nam bo odpiral eden najlepših pogledov v tej državi, najprej skozi polpuščavski del, nato čez gozdni prelaz nazaj v značilno pokrajino, znano iz indijanskih filmov. Vožnja mimo rezervatov proti enemu izmed svetovnih čudes, Velikemu kanjonu! Zvečer ogled sončnega zahoda nad kanjonom in obisk Imax kina. Namestitev v hotelu in nočitev.

- DAN -

5

GRAND CANYON – LAKE POWEL, cca 220 km

Zjutraj ogled z južnega dela to svetovno čudo, če bo dopuščalo vreme in ostali pogoji , 3-5 urni sprehod v sam kanjon (primerna obutev)… Nato odhod, mimo številnih skritih kanjonov, če bo čas glede na jutranji spust v Grand Canyon. Sledi nadaljevanje proti jezeru Powel (na reki Colorado) in mestu Page, med potjo ogled znamenite »podkve« na reki Colorado. Namestitev in  nočitev.

- DAN -

6

PAGE – ANTELOPE CANYON – BRYCE CANYON cca 200km

Zjutraj odhod v znamenit kanjon Antelope, kjer se zaradi igre svetlobe in kamenin, ki jih je skozi stoletja izklesala voda in veter odpira pravi raj za slikanje. Nato še odhod do »konjske podkve« – enemu izmed slikovitih rokavov reke Colorado. Popoldan odhod po stranski cesti (off road) skozi kanjon Cotonwood in Escalante do mesteca Tropic, ki leži pod kanjonom Bryce. Namestitev v hotelu pri vhodu v park. Nočitev.

- DAN -

7

BRYCE – ZION NATIONAL PARK – LAS VEGAS cca 300 km

Jutranji sprehod po robu kanjona Bryce. Po ogledu raznovrstnih barvnih kamenin in skulptur (predlagamo piknik kosilo po predhodnem dogovoru z vodnikom) kratko nadaljevanje do narodnega parka Zion. Prosto za kratke sprehode v obeh parkih, nato pa nadaljevanje v smeri proti Nevadi  do Las Vegasa. Namestitev v hotelu, večer namenjen pohajkovanju po številnih kazinojih.

- DAN -

8

LAS VEGAS

Cel dan prosto za ogled centra igralniške industrije, vratolomno vožnjo z ‘vlakom smrti’ ob hotelu New York, obisk stolpa Strastospher… počitek ali nakupe. Las Vegas slovi kot izjemno ugodno mesto za nakupovanje, nakupovalnih središč je zato še posebej veliko.

- DAN -

9

LAS VEGAS

Prost dan, kot alternativo pa lahko izberete izlet za doplačilo do High Dam-a (Velikega jezu) na reki Colorado, ogled hidroelektrarne. Nočitev.

- DAN -

10

LAS VEGAS – DOLINA SMRTI – BISHOP, 340 km

Zjutraj odhod proti severu, proti Dolini smrti. Ta del zemeljske oble ima prečudovite kontraste, od najnižje točke na zahodni strani zemeljske poloble do vrhov preko 2800 m, pesek, skalovje, stene in kraterji, ustvarjajo pravi vtis nevarne divjine. Nadaljevanje v smeri gore mt.McKinley ( drugi najvišji vrh ZDA) in proti Bishopu. Na poti je predviden še postanek v manjšem kraju Lone Pine ( t.i. Osamljeni bor) za pokušino pravih ameriških hamburgerjev. Namestitev v hotelu in nočitev.

- DAN -

11

YOSEMITE NATIONAL PARK – MERCED, 388 km

Zgodaj zjutraj nadaljevanje v smeri proti Mammoth Lakes – znamenitemu smušišču in jezeru Mono ( Mono lake) nato pa odhod iz tega ekstremnega okolja v naročje gozdov gorovja Sierra Nevada. Po prihodu v Yosemite, krajši ogled muzeja in centra, nato pa ogled parka ( rojstni kraj Think Pink-a, ogled drugega najvišjega slapu na svetu…). Piknik ob jezeru na nadmorski višini skoraj 3000m.  Namestitev v hotelu v kraju Merced in nočitev.

- DAN -

12

YOSEMITE – DOLINA NAPA –  SAN FRANCISCO, 350 km

Odhod proti najbolj evropskemu mestu v ZDA, San Franciscu. Najprej vožnja proti severu Kalifornije proti dolini Napa in Sonoma, ki veljata za najboljši vinorodni okoliš ZDA. Obisk nekaj kleti je tu praktično nujen. Vožnja preko severnega dela San Francisca in zalivskega dela čez znameniti Golden gate v mesto. Po prihodu nastanitev v hotelu, nato pa sprehod po Fisherman’s Warfu. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

- DAN -

13

SAN FRANCISCO

Zjutraj možnost ogleda znamenitega otočka sredi zaliva, ki je dolga leta služil kot zapor »Alkatraz«, pristaniški del »Fisherman’s Warf«, ki je podnevi ohromljen zaradi navala turistov, pa znamenito vijugasto ulico »Lombard street«, Unionski trg, pa japonsko četrt…..Prosto popoldne Popoldan predlagamo obisk majhne vasice Sousalito na drugi strani zaliva ( vožnja čez znameniti most Golden Gate Bridge) od koder se razprostrira prečudovit pogled na San Francisco.

- DAN -

14

SAN FRANCISCO – MONTEREY – CARMEL – 17 MILES DRIVE  – 200 km

Dopoldne odhod po obalni avtocesti , mimo Saj Jose-ja in Silicon Valley-a, proti Monterey-u in Carmelu.  Postanek za ogled Akvarija v Montereju, ogled »17 miles drive«, enega najlepših in najbogatejših naselij ob kalifornijski obali. Ker imajo na obali narejene prostore za piknik, predlagamo kosilo na prostem. Prenočevanje v Montereyu.

- DAN -

15

MONTEREY – SANTA MARIA – 250 km

Dan je možno preživet s 4-urnim izletom z ladjo in ogledom sinjih kitov, ki se zadržujejo v okolici Montereya- samo v poletnih mesecih, ali pa obisk številnih vinskih kleti v okolici St Marie. V tem primeru je potrebno zjutraj zapustit Monterey in sledi cca 2 urna vožnja po avtocesti do St. Marie. Tisti, ki bi si ogledali kite, pa se bodo vračali proti jugu po obalni cesti, eni najslikovitejših cest v ZDA. Pred prihodom v St Mario ogled morskih levov, ki se parijo na osamljenih plažah. Po prihodu v St. Mario nastanitev v hotelu in prenočevanje.

- DAN -

16

SANTA MARIA – LOS ANGELES, 255 km – BENETKE

Zgodaj zjutraj vožnja proti Los Angelesu, oddaja avtomobilov in prijava za let proti domu.

 

PODALJŠANJE S SAN DIEGOM:

SANTA MARIA – LOS ANGELES – SAN DIEGO 390 km

Zgodaj zjutraj odhgod v Universal Studios in ogled enega največjih filmskih studijev na svetu in spoznavanje Sveta filmske industrije. Popoldan vožnja proti jugu, do San Diega, namestitev v bližini Sea Worlda. Predlagamo večerjo v znameniti Gas Lamp quarter (5 avenija San Diega). Nočitev

- DAN -

17

SAN DIEGO

Cel dan namenjene obisku Sea World-a,m kjer domuje znamenita orka – kit ubijalec, Shamu, dan pa je možno preživet tudi v največjem živalskem parku ZDA  ali pa na plaži znamenitega otoka Coronado. Popoldne še možnost vožnje do meje z Mehiko in prečkanje ter kratek peš obisk Tijuane. Povratek v hotel in nočitev.

- DAN -

18

SAN DIEGO

Prost dan, preživite ga lahko na plaži, obiščete znameniti San Diego ZOO s safarijem, opravite zadnje nakupe…

- DAN -

19

SAN DIEGO – EVROPA

Zgodaj zjutraj odhod proti letališču v Los Angeles in prijava za let  proti Evropi.

- DAN -

20

BENETKE– LJUBLJANA

Dopoldne pristanek na  letališču v Benetkah in nadaljevanje poti v Ljubljano.

Datumi odhodov