Pot se začenja v Vancouvru na obali Tihega oceana in vas nato pelje skozi Skalno gorovje in njegove nacionalne parke. S trajektno vožnjo boste spoznali divjo, romantično obalo, obiskali najbolj britansko mesto v severni Ameriki in se vrnili v Vancouver.

Krožno potovanje bo omogočeno  z najetimi avtomobili kategorije Intermediate (cca Audi A4), pri namestitvi v 1/4 sobi je predvidena kategorija Mini van – 4 osebe v avtu z vključenim osnovnim in dodatnim zavarovanjem za 19 dni.

Približni strošek bencina na avto je cca. 450 USD za celotno potovanje.
Posebna postavka je še parkiranje/garažiranje, katero bo na avto znašalo približno 80 USD za celotno potovanje!

 

Splošne informacije:


  • Cena vključuje

    Letalski prevoz Benetke - Vancouver / Seattle - Benetke v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine (cca. 385 €), nočitve v izbrani  sobi (v vsaki sobi sta dve zakonski postelji) v hotelih turistične kategorije po programu, državne takse, krožno potovanje po programu z najetimi avtomobili kategorije Intermediate (cca Audi A4), pri namestitvi v 1/4 sobi je predvidena kategorija Mini van - 4 osebe v avtu z vključenim osnovnim in dodatnim zavarovanjem za 19 dni, spremstvo slovenskega vodnika (vozi en avto), vodenje in stroške organizacije, DDV.

  • Doplačila

    Napitnine (vodniku na poti) 60 USD, vstopnine v parke, muzeje, trajektne vozovnice in mostnine

  • Vizum

    Za vstop v ZDA vizum ni potreben, najmanj 10 dni pred odhodom morate izpolniti ESTA - elektronsko prijavo za vstop v ZDA.

PROGRAM POTOVANJA

- DAN -

1

LJUBLJANA  – BENETKE  –  SEATTLE / VANCOUVER

Zbirališče potnikov na letališču v Benetkah v  jutranjih urah. Polet preko enega izmed evropskih letališč in ameriških  proti Vancouvru ali Seattlu. Prihod v Vancouver v poznih popoldanskih urah. Prevzem avtomobila na letališču in vožnja do hotela. Nočitev.

- DAN -

2

VANCOUVER

Mesto med morjem in gorami nudi številne možnosti. Priporočamo sprehod po mestnem središću in Robson Streetu, kitajski četrti, ki je največja v Kanadi. Gastowm in pristanišče vabita k sprehodom, ne smete pa pozabiti pogledat še Stanley Park in viseči most Capilano. Nočitev.

- DAN -

3

VANCOUVER – PENTICTON (395 KM)

Vožnja po Crowsnest Highwayu ob južni meji Britanske Kolumbije. Zavijte iz glavne ceste v dolino Okanagan, ki je polna vinogradov in sadovnjakov, ki tam uspevajo zaradi posebne mikro klime. Nočitev ob jezeru Okanagan.

- DAN -

4

PENTICTON – REVELSTOKE (260 KM)

Vožnja proti Sicamousu, kjer se boste pirključili na Trans Canada Highway in se peljali v smeri proti vzhodu. Cesta vas popelje na Mt. Revelstoke, kjer lahko uživate v hoji skozi visoko alpsko pokrajino.

- DAN -

5

REVELSTOKE CANMORE/NARODNI PARK BANFF (280 KM)

Nadaljevanje vožnje po Trans Canada Highway skozi nacionalni park Glacier National Park in čez prelaz Robersts, ki je najvišja točka te ceste proti Canmoru. Prihod v Canmore, ki je izhodišče za ogled narodnega parka Banff. Nočitev.

- DAN -

6

NARODNI PARK BANFF

V Canmoru in okolici imate lahko počnete marsikaj. Lahko si ogledate muuzej naravne zgodovine v Banffu, se peljete po parku ali pa se namočite v enem od številnih toplih izvirov. Na voljo so številne pohodne ture z rangerji, ki so prilagojene različmim fizičnim zmožnostim. Podatke o pohodnih torah dobite v Visitor centru.

- DAN -

7

CANMORE – NARODNI PARK JASPER (285 KM)

Vožnja po izjemni cesti Icefields Parkwayu proti nacionalnemu parku Jasper. Na poti se lahko ustavite v znanem smučarskem središču Lake Luise. Če boste imeli malo sreče boste lahko uživali v bogatem živalskem svetu, prav gotovo pa bo že sama narava naredila izjemen vtis. Priporočamo postanek na Columbia Icefields in njenem visitor centru. Nočitev.

- DAN -

8

NARODNI PARK JASPER

Ves dan namenjen uživanju v narodnem parku Jasper. Priporočamo postanek na Morain Laku ali Pyramid of the Sun.

- DAN -

9

NARODNI PARK JASPER – PRINCE GEORGE (375 KM)

Vožnja po Yellow Head Highwayu, cesti ki je obdana z gozdovi, farmami in majhnimi vasmi in mesti. Prince George je središče področja Caribbo, “zadnje utrdbe civilizacije”. Nočitev.

- DAN -

10

PRINCE GEORGE – SMITHERS (370 KM)

Takoj za Princ Georgom se prične divjina. Vožnja po poti “svetlo lasega traperja”, ki je znana po največ dežja v zahodni Kanadi. Smithersu in okolici zaradi naravnih lepot pravijo kanadska Švica. Tudi v poletnih mesecih so gore še vedno pokrite s snegom. Nočitev.

- DAN -

11

SMITHERS – PRINC RUPERT (350 KM)

V indijanski vasi Ksan boste lahko spoznali zanimive stvari o prvobitnih prebivalcih Kanade, ki prihajajo iz tega področja. Nato vožnja ob reki Skeena do Princ Ruperta. Mesto je poznano po številnih in dobrih ribjih restavracijah. Nočitev.

- DAN -

12

PRINC RUPERT – PORT HARDY (40 KM + TRAJEKT)

Celodnevna vožnja s trajektom po tako imenovani “notranji poti” proti Port Hardiju. Na trajektu boste lahko uživali v neprestanih spremembah pokrajine, polne fjordov in ozkih prelivov. Če boste imeli srečo lahko vidite kite in delfine, ki so pogosti gostje v the vodah. Prihod v Port Hardy na otoku Vancouver v večernih urah. Nočitev.

- DAN -

13

PORT HARDY – CAMPBELL RIVER (240 KM)

Vožnja po vzhodni obali otoka Vancouver proti Campbell Riverju. Ribarjenje in lesarstvo sta edini industriji tega dela otoka. Prihod v Campbell River v katerem lahko poizkusite najboljše losose na svetu.

- DAN -

14

CAMPBELL RIVER – VICTORIA (270 KM)

Vzemite si čas in si poglejte freske v Chemainusu in kulturni center Quwutsun v Duncanu. Do Victorie se peljite po Malahat Drivu, ki nudi številne panoramske poglede. Prihod v Victorio. Priporočamo sprehod po Inner Harbourju in ogled trgovinic. Nočitev.

- DAN -

15

VICTORIA

Dan namenjen ogledu najbolj britanskega mesta v celotni severni Ameriki. Stavbe in življenje prebivalce spominja na Anglijo. Posebno interesantne so barvito popleskane hiše. Vredna ogleda sta kitajska četrt in British Columbia Museum. Nočitev.

- DAN -

16

VICTORIA – VANCOUVER (70 KM + TRAJEKT)

Vrnitev na celino in vožnja do Vancouvra. Namestitev. Prosto. Nočitev.

- DAN -

17

VANCOUVER/SEATTLE – BENETKE

Oddaja avta na letališču in polet v večernih urah proti Evropi.

- DAN -

18

BENETKE – LJUBLJANA

Zjutraj pristanek na enem izmed evropskih letališč in nadlajevanje leta v Benetke. Po pristanku v Benetkah, odhod proti domu.

Datumi odhodov