Dežela prijaznih ljudi, prelepe narave in odlične kulinarike je ena najbolj priljubljenih destinacij jugovzhodne Azije. Obiskali bomo Hanoi, se vkrcali na ladjo in pluli po Halong Bay-u in nato sledi popotovanje proti jugu države – Hue, Lang Co, Hoi An, Danang, Saigon, delta reke Mekong… zeleni gozdovi, riževa polja, peščena plaža. Potovanje lahko zaključite s počitnicami na otoku Phu Quoc.

Splošne informacije:


 • Vodnik

  Miha

 • Cena vključuje

  letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine, potrebne notranje lete, dvodnevni izlet z ladjo po zalivu Halong (polni penzion), nočitve glede na spodnji opis, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom ali kombiji, obroki po programu, vstopnine po programu, slovensko vodenje in lokalne vodnike, priprava in organizacija potovanja.

 • Doplačila

 • Vizum

  potreben za vstop, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini s kritjem do 10.000$

 • Cepljenja

  niso potrebna

PROGRAM POTOVANJA

- DAN -

1

LJUBLJANA  – HANOI

Zbor potnikov na letališču Marco Polo v Benetkah. Let preko enega letališč proti Hanoju. Noč na letalu.

- DAN -

2

HANOI

Po pristanku sledi  prevoz do hotela, prvo spoznavanje z Vietnamsko kulturo in običaji. Nastanitev v strogem centru mesta, priporočamo večerjo v tipični ( a odlični) lokalni restavraciji.

 

- DAN -

3

HANOI

Po zajtrku sledi  raziskovanje glavnega mesta Vietnama. Mesto je pred kratkim praznovalo 1000-letnico obstoja in večino časa dolge vietnamske zgodovine je bil Hanoj prestolnica dežele. Čeprav šteje Sajgon več prebivalcev, pa je Hanoj z več kot 6 milijoni prebivalcev mesto, ki izredno hitro raste ter predstavlja politični in upravni center dežele. Mesto parkov in jezer slovi po starem mestnem jedru, ki je sestavljen iz pravega labirinta ulic, kjer lahko spoznavamo značilno podobo mesta. Čaka nas neprekinjena veriga najrazličnejših trgovin, v katerih se lahko popotnik izgublja cel dan in spoznava neskončno ponudbo najrazličnejšega blaga. Obiščemo mavzolej očeta naroda Ho Chi Minha in njegovo življenje spoznamo v bližnjem muzeju. V sklopu spominskega parka si ogledamo pagodo enega stebra, ki simbolizira sveti lotusov cvet. Sledi ogled katedrale sv. Jožefa, etnološkega muzeja in templja literature. Nato pa se potepamo po starem mestnem jedru. Zapeljemo se s kolesom – rikšo in od blizu spoznavamo stari del mesta. Zvečer obiščemo gledališče vodnih lutk, kjer se vse dogaja na vodi ob spremljavi značilne vietnamske glasbe.

- DAN -

4

HANOI – HALONG BAY. (zajtrk, kosilo, večerja)

Po zajtrku nas čaka 3-urna vožnja do Zmajevega zaliva oz. Halong Baya (UNESCO). Odpravimo se na izlet z ladjico in odkrivamo edinstvene lepote kraškega sveta, ki se razprostirajo pred našimi očmi. Iz morja se dviga več kot 2000 apnenčastih otokov, ki zaradi svoje lepote predstavljajo enega najlepših pogledov na svetu. Z ladjico se vozimo med otoki in spoznavamo enkratno naravo. Postanek v prekrasnem zalivu in na ladji nam postrežejo s tradicionalnim kosilom. Odpravimo se na raziskovanje tipičnega kraškega sveta in obiščemo eno izmed najlepših podzemnih jam. Povratek na ladjo in plovba do mraka, ko se zasidramo v prijetnem zalivu. Večerja in počitek na ladji. Spanje na ladji v dvoposteljnih kabinah s kopalnico.

- DAN -

5

HALONG BAY – HANOI- HUE

Po zajtrku nadaljujemo s plovbo po Zmajevem zalivu. Opazujemo lepote kraškega sveta, raziskujemo vasice na vodi, kjer številni prebivalci prežive celo življenje na vodi, ne da bi kdaj stopili na kopno. Presedemo se v majhne čolne in odkrivamo zalive in obalo čisto od blizu. Po želji lahko sedete tudi v kajak in čisto po svoje zaveslate in odkrivate lepote sveta. Po kosilu na ladji se počasi odpravimo proti obali in dalje proti Hanoju. Zvečer se odpravimo na letališče, let v Hue. Po pristanku v Hue sledi prevoz do hotela in nočitev.

- DAN -

6

HUE – PLAŽA LANG CO

Zajtrk.. Mesto leži ob Dišeči reki in dejansko najdeš v mestu vse dišave dežele. 150 let, vse do leta 1945, je bil Hue prestolnica Vietnama. Med 17. in 19. stoletjem je bil v mestu sedež cesarske dinastije Nguyen, ki je nadzorovala skoraj celotno ozemlje dežele. V starem mestnem jedru si ogledamo citadelo s prepovedanem mestom (UNESCO). Mesto je poznano po cesarskih grobnicah in ogledamo si grobnici cesarjev Minh Manga in To Duca. Grobnica To Duca slovi po svoji izjemni arhitekturi, saj jo je cesar uporabljal še za časa svojega življenja kot prostor za sprostitev, molitev, meditacijo. Popoldan sledi dobra ura vožnje do obale Južnokitajskega morja, kjer se nastanimo na čudoviti plaži Lang Co. Nastanitev v hotelu in zaslužen počitek.

- DAN -

7

PLAŽA LANG CO – HOI AN

Zajtrk. Prosto za uživanje in potovalni odklop na tropski plaži vse do popoldanskega  odhoda proti Hoi Anu. Od blizu raziskujemo kilometre plaže in spoznavamo tropski svet. Mehka peščena mivka, pesek in voda nam masirajo stopala. Popoldne se po glavni vietnamski cesti zapeljemo proti Hoi Anu. Pred nami je prijetna vožnja do enega najlepših Vietnamskih mest (UNESCO). Panoramska cesta nas vodi proti samemu osrčju dežele. Mimo nas bežijo slike tradicionalnih vasic in izgubljamo se v pogledih na številna riževa polja. Pot se zlagoma povzpne na vrh prelaza Hai Van, od koder se nam odpirajo lepi pogledi. Proti večeru prispemo v Hoi An, namestitev v hotelu in počitek.

- DAN -

8

HOI AN – DANANG – SAIGON

Po zajtrku se odpravimo na odkrivanje mesta Hoi An. Mesto je bilo dolgo poznano pod imenom Champa, po dinastiji, ki je med 7. in 10. stoletjem obvladovala trgovino z začimbami in je tu zgradila enega izmed največjih pristanišč v jugovzhodni Aziji. Zaradi donosne trgovine je mesto cvetelo in bilo vse do 17. stoletja eno najpomembnejših trgovskih središč dežele. Tu so pristajale ladje iz Indije, Indonezije, Japonske, arabskega sveta in Evrope in staro mestno jedro krasi množica različnih arhitekturnih stilov, ki kažejo na bogato in pestro zgodovino mesta. Mesto šteje dobrih 100.000 prebivalcev in peš si ogledamo glavne znamenitosti. Obiščemo pagodi Phuc Kien in Trieu Chau, stare tradicionalne hiše ter sloviti pokriti japonski most. Po kosilu se zapeljemo v bližnji Danang, od koder poletimo proti Sajgonu. Namestitev v hotelu.

- DAN -

9

SAIGON

Zajtrk. Dan namenimo spoznavanju prestolnice juga Vietnama, ki se od leta 1975 uradno imenuje Ho Chi Minh. Največje mesto dežele predstavlja gospodarski center dežele in tu imajo sedeže številna mednarodna podjetja. Mesto leži ob bregovih reke Sajgon in tukaj je bilo pomembno trgovsko središče že za časa vladavine Kmerov. Dandanes je Sajgon urbana džungla, v kateri živi več kot 9 milijonov prebivalcev, ki imajo v lasti več kot 2 milijona motorjev. Neskončne reke motoristov se vijejo po mestnih ulicah in zvoki neštetih motorjev dajejo mestu značilen zvok in utrip. Pogledamo si palačo ponovne združitve in obiščemo katedralo Notre Dame, ki nas spomni na čase francoske Indokine. V mestnem centru si ogledamo največjo pokrito tržnico, ki je pravi kraj za nakupovanje. Zgodovino vietnamske vojne spoznavamo v muzeju, nato pa se odpeljemo v okolico Sajgona spoznavat okrožje Cu Chi. Med vojno so Vietnamci tukaj izkopali več kot 200 km dolg sistem podzemnih rovov, v sklopu katerih so bila prava mala mesteca z zaklonišči, kuhinjami, bolnišnicami, … Povratek v Sajgon in nočitev. (H , Z)

- DAN -

10

SAIGON – DELTA MEKONG – SAIGON

Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet v središče delte reke Mekong provinco Vinh Lonh. Na poti do My Thoya postanek za ogled templja, ki je mešanica budizma, konfucianizma in krščanstva. Nadaljevanje vožnje do My Thoya in nato vožnja z ladjo po enem od ogromnih rokavov reke Mekong. Postanek na ‘otoku sadja’ in pokušina različnega tropskega sadja. Vrnitev v My Tho. Kosilo v restavraciji in vožnja v Saigon. Prihod v Saigon v popoldanskih urah. Nočitev

- DAN -

11

SAIGON – TUNELU CU CHIJA – SAIGON

Zajtrk. Nato eno in pol urna vožnja do Cu Chija, predela v katerem so v času vietnamske vojne Vietnamci izkopali čez 200 kilometrov podzemnih tunelov-pravo podzemno mesto. Ogled podzemnemga mesta, spalnic, kuhinj, pisarn, zračnih zaklonišč… Po ogledu Cu Chija vrnitev v Saigon. Kosilo v restavraciji. Popoldne ogled največjega vietnamskega mesta, gospodarskega in kulturnega središča Vietnama: Ben Thanh tržnica, pagoda Vinh Ngihiem, muzej vietnamske vojne, bivše predsedniške palače južnega Vietnam…. Po ogledu transfer do hotela. Nočitev.

- DAN -

12

SAIGON – EVROPA (DUNAJ)

Zajtrk. Prosto do transferja na letališče in poleta preko enega letališč proti Dunaju.

- DAN -

13

DUNAJ – LJUBLJANA (obroki na letalu)

Prihod na letališče in proti doplačilu organiziran prevoz v Ljubljano. Konec potovanja.

20.04.2023

Datumi odhodov

 • 20.04.2023
 • Zagotovljen