Dežela prijaznih ljudi, prelepe narave in odlične kulinarike je ena najbolj priljubljenih destinacij jugovzhodne Azije. Obiskali bomo Hanoi, se vkrcali na ladjo in pluli po Halong Bay-u in nato sledi popotovanje proti jugu države – Hue, Lang Co, Hoi An, Danang, Saigon, delta reke Mekong… zeleni gozdovi, riževa polja, peščena plaža. Potovanje lahko zaključite s počitnicami na otoku Phu Quoc.

Splošne informacije:


 • Vodnik

  Miha Ahčan

 • Cena (najmanj 10 udeležencev)

  letalski prevoz na relaciji, letališke in varnostne pristojbine, potrebne notranje lete Hanoi Hue, let Danang–Sajgon, dvodnevni izlet z ladjo po zalivu Halong (polni penzion),nočitve glede na spodnji opis, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom ali kombiji, obroki po programu, vstopnine po programu, lokalne vodnike, priprava in organizacija potovanja

 • Doplačila

  Vietnamski vizum in stroški pridobitve: 60 €, Priporočljive napitnine 35 USD, Doplačilo za enoposteljno sobo: 600€

 • Vizum

  potreben za vstop, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini s kritjem do 10.000$

 • Cepljenja

  niso potrebna

 • Podaljšanje potovanja na otoku Phu Quoc

  povratni letalski prevoz cca. 100 €, hotelska nočitev v hotelu 3* cca 90 - 130 € (soba z zajtrkom), hotelska nočitev v hotelu 4*/5* od 220 €, (soba na noč, polpenzion)

PROGRAM POTOVANJA

- DAN -

1

LJUBLJANA  – HANOI

Zbor potnikov na letališču Dunaj. Let preko enega letališč proti Hanoju. Noč na letalu.

- DAN -

2

HANOI (zajtrk)

Po pristanku sledi  prevoz do hotela, prvo spoznavanje z Vietnamsko kulturo in običaji. Nastanitev v strogem centru mesta, sledi raziskovanje glavnega mesta Vietnama. Mesto je pred kratkim praznovalo 1000-letnico obstoja in večino časa dolge vietnamske zgodovine je bil Hanoj prestolnica dežele. Čeprav šteje Sajgon več prebivalcev, pa je Hanoj z več kot 6 milijoni prebivalcev mesto, ki izredno hitro raste ter predstavlja politični in upravni center dežele. Mesto parkov in jezer slovi po starem mestnem jedru, ki je sestavljen iz pravega labirinta ulic, kjer lahko spoznavamo značilno podobo mesta. Čaka nas neprekinjena veriga najrazličnejših trgovin, v katerih se lahko popotnik izgublja cel dan in spoznava neskončno ponudbo najrazličnejšega blaga. Torej, potepamo se po starem mestnem jedru, zapeljemo se s kolesom – rikšo in od blizu spoznavamo stari del mesta. Zvečer večerja v tipični vietnamski restavraciji, spoznavanje s kulinaričnimi posebnostmi. Prenočevanje.

 

- DAN -

3

HANOI – HALONG BAY. (zajtrk, kosilo, večerja)

Po zajtrku Obiščemo mavzolej očeta naroda Ho Chi Minha in njegovo življenje spoznamo v bližnjem muzeju. V sklopu spominskega parka si ogledamo pagodo enega stebra, ki simbolizira sveti lotusov cvet. Sledi ogled katedrale sv. Jožefa, etnološkega muzeja in templja literature. Nato nas čaka 3-urna vožnja do Zmajevega zaliva oz. Halong Baya (UNESCO). Odpravimo se na izlet z ladjico in odkrivamo edinstvene lepote kraškega sveta, ki se razprostirajo pred našimi očmi. Iz morja se dviga več kot 2000 apnenčastih otokov, ki zaradi svoje lepote predstavljajo enega najlepših pogledov na svetu. Z ladjico se vozimo med otoki in spoznavamo enkratno naravo. Postanek v prekrasnem zalivu in na ladji nam postrežejo s tradicionalnim kosilom. Odpravimo se na raziskovanje tipičnega kraškega sveta in obiščemo eno izmed najlepših podzemnih jam. Povratek na ladjo in plovba do mraka, ko se zasidramo v prijetnem zalivu. Večerja in počitek na ladji. Spanje na ladji v dvoposteljnih kabinah s kopalnico.

- DAN -

4

HALONG BAY – HANOI- HUE (zajtrk)

Po zajtrku nadaljujemo s plovbo po Zmajevem zalivu. Opazujemo lepote kraškega sveta, raziskujemo vasice na vodi, kjer številni prebivalci prežive celo življenje na vodi, ne da bi kdaj stopili na kopno. Presedemo se v majhne čolne in odkrivamo zalive in obalo čisto od blizu. Po želji lahko sedete tudi v kajak in čisto po svoje zaveslate in odkrivate lepote sveta. Po kosilu na ladji se počasi odpravimo proti obali in dalje proti Hanoju. Zvečer se odpravimo na letališče, let v Hue. Po pristanku v Hue sledi prevoz do hotela in nočitev.

- DAN -

5

HUE (zajtrk)

Zajtrk.. Mesto leži ob Dišeči reki in dejansko najdeš v mestu vse dišave dežele. 150 let, vse do leta 1945, je bil Hue prestolnica Vietnama. Med 17. in 19. stoletjem je bil v mestu sedež cesarske dinastije Nguyen, ki je nadzorovala skoraj celotno ozemlje dežele. V starem mestnem jedru si ogledamo citadelo s prepovedanem mestom (UNESCO). Mesto je poznano po cesarskih grobnicah in ogledamo si grobnici cesarjev Minh Manga in To Duca. Grobnica To Duca slovi po svoji izjemni arhitekturi, saj jo je cesar uporabljal še za časa svojega življenja kot prostor za sprostitev, molitev, meditacijo.

- DAN -

6

HUE – PLAŽA LANG CO – HOI AN (zajtrk)

Zajtrk. Sedi dobra ura vožnje do obale Južnokitajskega morja, kjer se ustavimo ob jezeru, polnem morskih dobrot…seveda okušamo!

Nato se po glavni vietnamski cesti zapeljemo mimo Da Nang-a proti Hoi Anu. Pred nami je prijetna vožnja do enega najlepših Vietnamskih mest (UNESCO). Panoramska cesta nas vodi proti samemu osrčju dežele. Mimo nas bežijo slike tradicionalnih vasic in izgubljamo se v pogledih na številna riževa polja. Pot se zlagoma povzpne na vrh prelaza Hai Van, od koder se nam odpirajo lepi pogledi. Popoldne prispemo v Hoi An, Mesto je bilo dolgo poznano pod imenom Champa, po dinastiji, ki je med 7. in 10. stoletjem obvladovala trgovino z začimbami in je tu zgradila enega izmed največjih pristanišč v jugovzhodni Aziji. Zaradi donosne trgovine je mesto cvetelo in bilo vse do 17. stoletja eno najpomembnejših trgovskih središč dežele. Tu so pristajale ladje iz Indije, Indonezije, Japonske, arabskega sveta in Evrope in staro mestno jedro krasi množica različnih arhitekturnih stilov, ki kažejo na bogato in pestro zgodovino mesta. Mesto šteje dobrih 100.000 prebivalcev in peš si ogledamo glavne znamenitosti. Obiščemo pagodi Phuc Kien in Trieu Chau, stare tradicionalne hiše ter sloviti pokriti japonski most.  Namestitev v hotelu in počitek.

- DAN -

7

HOI AN – KIM BONG VILAGE (zajtrk)

Po zajtrku se odpravimo na odkrivanje mesta Hoi An, sledi prevzem koles. Med rižeimi polji se bomo odpeljali mimo številnih vasi, kmetij, do različnih pridelovalcev izdelkov za kmetijstvo, vsakdanje življenje. Povratek v Hoi An je predviden z lokalnim čolnom. Popoldan prosto za samostojno odkrivanje tega čudovitega mesteca.

- DAN -

8

HOI AN –-DANANG – SAIGON (zajtrk)

Po zajtrku še nekaj prostega časa, transfer do letališča Danang in polet proti Saigonu. Namestitev v hotelu.

- DAN -

9

SAIGON – TUNELU CU CHIJA – SAIGON (zajtrk, kosilo)

Zajtrk. Nato eno in pol urna vožnja do Cu Chija, predela v katerem so v času vietnamske vojne Vietnamci izkopali čez 200 kilometrov podzemnih tunelov-pravo podzemno mesto. Ogled podzemnemga mesta, spalnic, kuhinj, pisarn, zračnih zaklonišč… Po ogledu Cu Chija vrnitev v Saigon, ki se od leta 1975 uradno imenuje Ho Chi Minh. Največje mesto dežele predstavlja gospodarski center dežele in tu imajo sedeže številna mednarodna podjetja. Mesto leži ob bregovih reke Sajgon in tukaj je bilo pomembno trgovsko središče že za časa vladavine Kmerov. Dandanes je Sajgon urbana džungla, v kateri živi več kot 9 milijonov prebivalcev, ki imajo v lasti več kot 2 milijona motorjev. Neskončne reke motoristov se vijejo po mestnih ulicah in zvoki neštetih motorjev dajejo mestu značilen zvok in utrip. Pogledamo si palačo ponovne združitve in obiščemo katedralo Notre Dame, ki nas spomni na čase francoske Indokine. V mestnem centru si ogledamo največjo pokrito tržnico, ki je pravi kraj za nakupovanje… Ben Thanh tržnica, pagoda Vinh Ngihiem, muzej vietnamske vojne, bivše predsedniške palače južnega Vietnam…. Po ogledu transfer do hotela. Nočitev.

- DAN -

10

SAIGON – DELTA MEKONGA (zajtrk, kosilo, večerja)

Zajtrk. Po zajtrku odhod v središče delte reke Mekong provinco Vinh Lonh. Na poti do My Thoya postanek za ogled templja, ki je mešanica budizma, konfucianizma in krščanstva. Nadaljevanje vožnje do My Thoya in nato vožnja z ladjo po enem od ogromnih rokavov reke Mekong. Nastanitev v bungalovih in kosilo. S kolesi se odpravimo na otok sadja – Than Phong, kjer se seznanimo z lokalnimi obrtniškimi delavnicami, okušamo lokalno sadje …S čolnom se po kanalu vrnemo do bungalovov, večerja in nočitev.

- DAN -

11

1. DELTA MEKONGA – SAIGON – DUNAJ (zajtrk)

Zajtrk. Prosto do transferja na letališče in poleta preko enega letališč proti Dunaju.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

2. DELTA MEKONGA – SAIGON – SIEMRIEP (zajtrk)

Po zajtrku se zgodaj  presedemo v  čoln, ki nas odpelje Cai Be preistanišča, čaka nas prevoz nazaj v Saigon in let v Siem Reap, ki je izhodišče za raziskovanje bližnjega Angkor Wata, tempeljskega kompleksa, ki ga imenujejo tudi osmo čudo sveta. Siam Reap, ime kraja pomeni tajski (siamski) poraz, je bil še pred nekaj leti zaspana preprosta vasica, obdana z riževimi polji, danes pa kraj ponosno stoji na turističnem zemljevidu sveta. Namestitev v hotelu, kratek počitek, nato pa se odpravimo na prvo raziskovanje mesta. Nočitev.

- DAN -

12

1. DUNAJ – LJUBLJANA (obroki na letalu)

Prihod na letališče in proti doplačilu organiziran prevoz v Ljubljano. Konec potovanja.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

2. SIEMRIEP – ANGKOR THOM – TA PROHM – ANGKOR WAT (zajtrk) 

Zajtrk. Cel dan posvetimo raziskovanju mogočnih tempeljskih kompleksov Angkor Wata (UNESCO). Cela množica templjev, zgrajenih v obdobju med 9. in 15. stoletjem, nas še danes spominja na mogočno civilizacijo, ki jih je zgradila. Templji v okolici Angkor Wata predstavljajo vir narodnega ponosa in identitete kamboškega naroda še dandanes. Več kot 500 let so bili templji preraščeni z mogočno džunglo, dokler jih niso ponovno odkrili v začetku 20. stoletja. Ogledamo si starodavno mesto Ankor Thom, ki je bilo v 12. stoletju z milijon prebivalci največje mesto na svetu. Veličasten vhod je okrašen z 52 skulpturami bogov in demonov, ki predstavljajo večni boj med dobrim in zlim. V samem središču mesta stoji mogočen tempelj Bayon, znan po mnogih glavah Bodisatve. Reliefi prikazujejo življenje v Angkorju v 12. stoletju. Sledi ogled največjega med templji Ankgor Wata, ki je bil zgrajen v čast hindujskemu bogu Višnuju, hkrati pa je služil tudi kot grobnica kralju Suryavarmanu 2, ki je ta biser tudi zgradil v 12 stoletju. Lepo ohranjeni reliefi nam pripovedujejo zgodbe iz starih hinduističnih epov Mahabharate in Ramayane. Povratek v Siam Reap, privoščimo si večerjo in si ogledamo tradicionalni ples apsara v izvedbi lokalnih lepotic, ki na zemlji poosebljajo božansko lepoto. Namestitev v hotelu in počitek.

- DAN -

13

SIEMRIEP (zajtrk)

Po zajtrku se odpravimo na podeželje do majnšega templja Banteay Srei in Banteay Samre. Obiščemo tudi Angkor Silk Farm, kjer je unikaten vpogled v različne faze tradicionalne proizvodnje svile.

- DAN -

14

SIEMRIEP – PHNOMPHENH (zajtrk)

Pot nas pelje po čudoviti naravi do prestolnice Kambodže – Phnomphenh. Popodne je namenjeno raziskovanju prestolnice Kambodže. Spoznavamo Phnom Penh, mesto, ki nikoli ne spi, mesto, ki je vedno v gibanju, mesto kaosa, revščine in hkrati mesto upanja za množice domačinov, ki se dnevno zlivajo vanj. Mesto, kjer spoznaš preteklost in prihodnost Kambodže. Phnom Penh, nekoč imenovan “Biser Azije”, je zaradi vojne in revolucije izgubil del sijaja, sedaj pa je na dobri poti, da si povrne nekdanji sloves. Po prijavi v hotelu prosto popoldne za počitek ali samostojno raziskovanje mesta. Proti koncu dneva  se lahko odpravimo na bližnji hrib, kjer leži mogočni tempelj Wat Phnom, simbol in zaščitnik glavnega mesta.

- DAN -

15

PHNOMPHENH – DUNAJ (zajtrk)

Po zajtrku obiščemo bazo S-21, nekdanje zloglasne zapore Rdečih Kmerov, in se poklonimo žrtvam norosti za časa vladavine Pola Pota. Več kot 17.000 nedolžnih žrtev je bilo zaprtih in mučenih na tem mestu in veliko večino so kasneje odpeljali na “polja smrti”, kjer so jih kruto pobili. Odpravimo se na ogled kompleksa Kraljevih palač s Srebrno pagodo, kjer spoznamo del bogate zgodovine dežele. Izgubljamo se v najrazličnejših zgradbah, vsaka posebej je biser zase. Spoznavanje preteklosti dežele nadaljujemo z ogledom muzeja kmerske umetnosti. Bogato založena zbirka nas popelje v neke davne čase, ko so predniki današnjih prebivalcev Kambodže vladali celotni regiji. Sledi ogled mestne tržnice, kjer od blizu spoznavamo vso pestrost dežele. Večerni odhod na letališče in prijava na let.

- DAN -

16

Vmesno letališče – DUNAJ

Polet proti Evropi. Po pristanku sledi še polet na Dunaj. Odhod proti domu

20.04.2024

Datumi odhodov

 • 20.04.2024
 • Odprte prijave