Splošne informacije:


 • Cena vključuje

  Letalski prevoz, prevozi letališče - hotel - letališče, nastanitve v preverjenih hotelih, najem vozila, vodeni ogledi mest in znamenitosti

 • Doplačila

  Napitnine (vodniku na poti), kos oddane prtljage do 23 kg, vstopnine,gorivo, enoposteljna soba

 • Vizum

  Za vstop v ZDA vizum ni potreben, najmanj 10 dni pred odhodom morate izpolniti ESTA - elektronsko prijavo za vstop v ZDA.

 • Cepljenja

  COVID 19

PROGRAM POTOVANJA

- DAN -

1

LJUBLJANA  – BENETKE  –  ORLANDO

Zbirališče potnikov na letališču v Benetkah v  jutranjih urah. Polet preko enega izmed evropskih letališč in ameriških  proti Orlandu. Prihod v Orlando v poznih popoldanskih urah. Prevzem avtomobila na letališču in vožnja do hotela. Nočitev.

- DAN -

2

ORLANDO – ST. AUGUSTINE (210 KM)

Vožnja proti najstarejšemu mestu Združenih držav Amerike St. Augustinu. Na poti si bomo pogledali Kennedy Space Center. Priporočamo, da v njem preizkusite simulator Space Shuttla. Prihod v najstarejše mesto mesto v Združenih državah Amerike St. Augustine. V mestu so obnovili številne stare stavbe, ki so polne španskega šarma. Nočitev.

- DAN -

3

ST.AUGUSTINE – SAVANNAH (300 KM)

Vožnja ob atlantski obali do prijetnega obmorskega letovišča in pristanišča Savannaha v državi Georgia. Mesto je bilo ustanovljeno 1733 leta in je bilo prvo glavno mesto države Georgia. Vsako leto Savannah obišče na milijone turistov, ki uživajo v arhitekturi mesta. Na sprehodu po mestu lahko opazujete čudovito obnovljene južnjaške hiše. Nočitev.

- DAN -

4

SAVANNAH

Sproščujoč dan namenjen ogledu Savannaha s hop on hop off Old Town Trolleyem s katerim si boste zanimivosti mesta lahko dobro ogledali. Sprehodite se po ulicah do obnovljene Riverfront Plaze, uživajte v pogledu na hiše in prehode iz 19. stoletja in popijte kakšno pijačo v tradicionalnem starem središču mesta City Marketu, v katerem so tudi številne galerije. Nočitev.

- DAN -

5

SAVANNAH – CHARLESTON (185 KM)

Kratka pot do Charlestona dovoljuje postanek na otoku Hilton Head, ki je poznan po svojih dolgih peščenih plažah. Po prihodu v Charleston predlagamo ogled zgodovinsko pomembne utrdbe Fort Sumter, ki stoji na umetnem otoku, do katerega vas pripelje ladja. Z napadom južnih (konfederacijskih) čet na Fort Sumter 12. aprila 1861 se je pričela ameriška državljanska vojna. Charleston je drugo največje mesto južne Caroline. Charleston je od leta 1670 do 1840 sodil med deset največjih mest Združenih držav Amerike. Nočitev.

- DAN -

6

CHARLESTON – ATLANTA (530 KM)

Pred vožnjo proti glavnemu mestu George Atlanti se sprehodite od Meeting Streeta preko East Battery Roada do Catfish Rowa. Prihod v Atlanto. Namestitev. Nočitev.

- DAN -

7

ATLANTA

Kljub temu, da Atlanta daje vtis moderne metropole pa ni izgubila južnjaškega šarma, kot ga je v svoji knjigi V vrtincu opisala Margaret Mitchel. Njeno hišo še vedno lahko obiščete na ulici Peachtree Street. Atlanta je danes modern mesto, poslovno središče in največje prometno (železnica, avtoceste, največje letališče na svetu po številu potnikov) vozlišče jugovzhodnega dela ZDA. Nočitev.

- DAN -

8

ATLANTA – ASHEVILLE (GREAT SMOKY MOUNTAINS NATIONAL PARK 310 KM)

Ta dan vas bo pričakala prelepa pokrajina Great Smoky Mountains National Parka. Dan za ogled parka, ki je znan po svojih naravnih in zgodovinskih stavbah, cerkvah, hišah, šolah ki so jih zgradili prvi priseljenci. Nočitev v Ashevillu.

- DAN -

9

ASHEVILLE – NASHVILLE (470 KM)

Vožnja skozi vzhodni in osrednji Tennessee do Nashvilla, središča country glasbe. Obisk Country Music Hall of Fame vam bo ponudil odličen vpogled v zgodovino country glasbe, medtem ko vam bo obisk tradicionalnih honky – tonky barov na Broadwayu morda razkril bodoče zvezde. Nočitev.

- DAN -

10

NASHVILLE – MEMPHIS (340 KM)

Ime ceste med Nashvillom in Memphisom je Music Highway. Na tem področju so se razvile številne zvrsti glasbe. Memphis je mesto v katerem se je rodil rock’ n’ roll. Graceland, ranč na katerem je živel Elvis Presley vsako leto obišče na tisoče njegovih oboževalcev. Nočitev.

- DAN -

11

MEMPHIS – VICKSBURG (400 KM)

Za vse oboževalce bluesa priporočamo postanek v Indianoli. Tam boste našli B.B. King muzej, ki je v celoti posvečen pomembnemu kitaristu in pevcu. Vicksburg je poznan po številnih tipičnih južnjaških hišah, kot je Anchuca Historic Mansion, ki jo lahko obiščete. Nočitev.

- DAN -

12

VICKSBURG – VACHERIE – OAK ALLEY PLANTATION (340 KM)

Ob Missisipiju so obnovljene številne vile, ki so bile zgrajene pred ameriško državljansko vojno in ki so nekoč bile srca veleposesti in so danes odprte za obiskovalce. Lahko si pogledate Laura Plantation v Vacheriu. Prespali boste v romantični Oak Alley Plantation v bližini Laura Plantation. Stari vhod na Oak Alley Plantation obdajajo 300 let stari hrasti. Pogled na moderni grški arhitekturni stil vile je nekaj posebnega. Posest Oak Valley sodi med najlepše na jugu ZDA in na njej so snemali številne filme. Nočitev.

- DAN -

13

OAK ALLEY PLANTATION – NEW ORLEANS (90 KM)

Do Big Easiya, kot pravijo New Orleansu je le korak. Uživajte v francoski četrti, sprehodite se ob Mississipiju ali po idiličnem Garden Districtu. New Orleans je bil hudo prizadet v orkanu Katrina in posledice so, predvsem v predmestjih, še vedno vidne. Nočitev.

- DAN -

14

NEW ORLEANS

Sprehajte se med uličicami, obiščite Voodoo muzej, poslušajte jazz, ki prihaja iz številnih barov in poizkusite začinjeno kreolsko kuhinjo. Nočitev.

- DAN -

15

NEW ORLEANS – TALLAHASSEE (615 KM)

Vožnja ob obali Mehiškega zaliva do glavnega mesta Floride Tallaheseeja. Nekoč središče trgovine s sužnji je danes domovanje številnim univerzam in collegem. Mesto je regionalno gospodarsko središče in eden od high tech središč. V njem imajo sedež tudi številne pravne pisarne. Kljub temu, da je mesto modern so prebivalci uspeli ohraniti južnjaški šarm. Nočitev.

- DAN -

16

TALLAHASSE – ORLANDO (420 KM)

Če sta vam obala in morje všeč, potem boste uživali ob vožnji do Orlanda. Prihod v Orlando. Namestitev. Zvečer priporočamo vam, da si ogledate enega od ogromnih Premium outlet shoping centrov. Nočitev.

- DAN -

17

ORLANDO

Dan namenjen ogledu zanimivosti v Orlandu in njegovi okolici. Lahko si pogledate Seaworld, 4 Disneyeve parke, Universal in Adventure Studios, Wet n’ Wild…. Nočitev.

- DAN -

18

ORLANDO – BENETKE

Dan namenjen ogledu zanimivosti Orlanda in okolice. Oddaja avta na letališču in polet proti Evropi.

- DAN -

19

BENETKE – LJUBLJANA

Zjutraj pristanek na enem izmed evropskih letališč in nadlajevanje leta v Benetke. Po pristanku v Benetkah, odhodo proti domu.

Datumi odhodov