Sicilija je dežela bogate in unikatne kulture, ki je bila oblikovana zaradi pozicije v osrčju Mediterana iz mnogih različnih kultur škozi zgodovino, od starih Grkov in Rimljanov do Normanov in  Muslimanov Arabskega porekla.  Oglejte si najvišji Evropski vulkan Etna, stara mesta polna antično Grških ruševin kot sta Siracusa in Taormina, ter ogled okusite živahno vzdušje mesta Palermo in še mnogo več…

Splošne informacije:


  • V ceni je vključeno

    letalski prevoz iz Benetk do Catanie in nazaj,letališke pristojbine, najem vozila s polnim (dodatni zavarovanjem) - za dve osebi Fiat 500 (ali podoben), za 3 ali 4 osebe pa vecji avto kategorije Standard, ogledi po programu (vstopnine doplacamo na blagajni), nastanitev v hotelih vsaj 3* na bazi polpenziona, ogledi po programu brez vstopnin,vodenje in organizacija potovanja

PROGRAM POTOVANJA

- DAN -

1

SLOVENIJA – BENETKE – CATANIA – ETNA – LETOJANNI

Odhod v zgodnjih jutranjih urah ( cca 6.30 uri) in prevoz do letališča v Benetkah. Po opravljenih prijavnih formalnostih polet ob 11.00 uri proti največjemu sicilijanskem mestu. Prevzem avtomobilov ( mini avto za 2 osebi). Vožnja do ETNE, najvišjega evropskega vulkana, simbola Sicilije. Po vožnji do višine 1900 m in ogledu nekaterih kraterjev, po želji vzpon s terenskimi vozili do višine 2900 m, del poti pa v spremstvu gorskega vodnika peš. Kasneje povratek mimo kanjona Gole di Alcantara, kjer lahko peš po reki brodite prav v osrčje Etne. Če bodo čas in razmere dopuščale, obisk tipičnega kmečkega turizma, možnost prigrizka. Vožnja mimo Taormine do Letojanni-ja, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

- DAN -

2

LETOJANI – TAORMINA – LETOJANNI

Po zajtrku sprehod do Taorminie, ki je oddaljena od hotela cca 3 km,  dopoldan bomo preživeli v v eni najlepših obmorskih središč na Siciliji. Ogled grškega amfiteatra, starega mestnega jedra in mogočne stolnice. Prosti čas za pohajkovanje po številnih uličicah, polnih majhnih trgovin in lokalov. Povratek v hotel v lastni režiji, večerja in prenočevanje.

- DAN -

3

LETOJANNI –  CATANIA – SIRACUSA

Po zajtku odhod mimo Catanie, katero si bomo orientacijsko ogledali, nato pa naprej do SIRACUSE, stare grške prestolnice Sicilije in mesta tirana Dionizija Velikega in matematika Arhimeda. Ogled slavnih mestnih znamenitosti, kot so: grško gledališče, Apolonovo svetišče, rimski amfiteater, starogrški kamnolomi z Dionizijevim ušesom,  vodnjak Aretuse, stolnica.. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

- DAN -

4

SIRACUSA – PIAZZA ARMERINA – AGRIGENTO

Po zajutrku vožnja do  PIAZZA ARMERINE, kjer si boste ogledali razkošno rimsko vilo (Vila del Casale), ki slovi po svojih mozaikih iz 4. stol. n.š. Nadaljuevanje vožnje najprej  proti jugozahodnemu delu sicilije, proti Agrigentu.  Sledi sprehod po Dolini templjev, kjer so ohranjena največja grška svetišča in templji. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

- DAN -

5

 AGIGENTO – PALERMO

Zgodaj zjutraj odhod proti Palermu. Vožnja skozi osrčje Sicilije, mimo Lercare  proti PALERMU, ki so ga gradili in krasili Feničani, Rimljani, Bizantinci, Saraceni, Normani, Španci, Francozi in velja za eno najlepših in zagotovo najbolj živahnih mest. Sprehod po središču mesta, po trgih Bellini, Pretoria, Canti in  Quattro, mimo številnih fontan, cerkva in zlasti veličastne Normanske palače.

- DAN -

6

PALERMO – BENETKE – LJUBLJANA

Po zajtrku vožnja proti Monreale-ju, veličastni katedrali iz 12 stoletja, sprehod po ozkih ulicah, kjer ulični prodajalci ponujajo slaščico Kaneloni. Po ogledu sledi vožnja na letališče ter prijava za let do Benetk ob  14.10 uri. Po prihodu v Bentke sledi prevoz v Ljubljano.

Datumi odhodov