Legendarna Cesta 66 je klasično potovanje skozi Združene Države Amerike, ki ga je opravilo na milijone priseljencev in popotnikov. Cesti, ki se razteza od Chicaga do Los Angelesa in Santa Monice, pravijo “Mati vseh cest”. Danes cesta 66 uradno več ne obstaja, vseeno pa lahko še vedno potujete po njeni celotni dolžini in med potjo spoznavate njeno zgodovino.

Splošne informacije:


 • Cena vključuje

  letalski prevoz, prevozi letališče - hotel - letališče, nastanitve v preverjenih hotelih, najem vozila, vodeni ogledi mest in znamenitosti

 • Doplačila

  Napitnine (vodniku na poti), kos oddane prtljage do 23 kg, vstopnine, gorivo, enoposteljna soba

 • Vizum

  Za vstop v ZDA vizum ni potreben, najmanj 10 dni pred odhodom morate izpolniti ESTA - elektronsko prijavo za vstop v ZDA.

 • Cepljenja

  COVID 19

PROGRAM POTOVANJA

- DAN -

1

BENETKE – CHICAGO

Zbor potnikov 2 uri pred poletom na letališču Marco Polo.Polet preko enega od evropskih letališč v Chicago. Prihod v Chicago ob popoldanskih urah.. Prevezem avta oz motorja in vožnja do hotela. Namestitev. Prosto. Nočitev.

- DAN -

2

CHICAGO

Chicago stoji ob jezeru Michigan in obiskovalcu ponuja ogromno stvari. Predlagamo, da si ogledate zgodovinski predel Franka Lloyda Wrighta in Adlerjev planetarijum. Priporočamo sprehod skozi središče mesta, ki je polno elegantnih trgovin in pa vožnjo po jezeru iz katerega je prečudoviti pogled na mesto. Nočitev.

- DAN -

3

CHICAGO – ST. LUIS (475 KM)

Vožnja proti zahodu skozi kmečke predele zvezne države Ilinois. Prihod v St. Luis mesto na Mississipiju skozi Gateway Arch, ki mu pravijo tudi “vrata na zahod”. Nočitev.

- DAN -

4

ST. LUIS (zajtrk)

Zajtrk. St. Luis je mesto, ki je bilo od svojega nastanka glavna točka za popotnike in naseljence, ki so potovali proti zahodni obali Združenih držav Amerike. Priporočamo ogled Forest Parka, ki leži skoraj v središču mesta in v katerem je bila 1904 leta svetovna razstava. Iz tega parka je Lindbergh tudi odletel proti Evropi. Danes so v njem številni muzeji in druge atrakcije. Nočitev.

- DAN -

5

ST. LUIS – SPRINGFIELD (360 KM) (zajtrk)

Zajtrk. V tem delu poti boste sledili korakom Marka Twaina in razgibani pokrajini Missourija. Prihod v Springfield, ki mu pravijo rojstno mesto legendarne ceste 66. 30. aprila 1926 so ravno v Springfieldu uradniki predlagali ime za novo cesto, ki je takrat povezala Chicago in Los Angeles. Predlagamo ogled zgodovinskega središča mesta. Nočitev.

- DAN -

6

SPRINGFIELD – TULSA (340 KM) (zajtrk)

Zajtrk. Nato vožnja v Oklahomo proti Tulsi. Oklahoma se je leta 1907 kot 46. država pridružila Uniji. Tesna povezava države z zgodovino Indijancev je vidna povsod. Nočitev.

- DAN -

7

TULSA – OKLAHOMA CITY (185 KM) (zajtrk)

Zajtrk. Po kratki vožnji boste prišli v Oklahoma City. Z nafto bogato mesto je bilo eno prvih, v katerem so se v času velike depresije na začetku 30. let prejšnjega stoletja zaustavili iskalci dela, ki so “bežali” iz Chicaga, ki ga je kriza hudo prizadela, proti zahodni obali ZDA. Nočitev.

- DAN -

8

OKLAHOMA CITY – AMARILLO (460 KM) (zajtrk)

Zajtrk. Na poti proti Amarillu postanek v mestu Anadarko, v katerem boste našli popolno rekonstrukcijo vasi Indijancev, ki so živeli na tej planoti. Prihod v Amarillo v zvezni državi Teksas. Nočitev.

- DAN -

9

AMARILLO –TUCUMARI (175 KM) (zajtrk)

Zajtrk. Ko boste prečkali mejo med Teksasom in Novo Mehiko, boste morali prvič prestaviti kazalce za 1 uro nazaj. Peljali se boste skozi lovišča nekdanjih Indijancev Komančev. Prihod v Tucumari. Nočitev.

- DAN -

10

TUCUMARI – ALBUQUERQUE (290 KM) (zajtrk)

Zajtrk. Približno 4 urna vožnja do Albuquerqueja, ki leži ob reki Rio Grande. Mesto ima milo klimo in veliko sonca. Cesta 66 je šla skozi najstarejši del mesta. Nočitev

- DAN -

11

ALBUQUERQUE – SANTA FE – TAOS – ALBUQUERQUE (zajtrk)

Zajtrk. Priporočamo izlet v glavno mesto Nove Mehike Santa Fe in mesto Taos, ki je skoraj v celoti naseljeno z Indijanci. Nočitev.

- DAN -

12

ALBUQERQUE – HOLBROOK (410 KM) (zajtrk)

Zajtrk. V Arizono boste stopili skozi mesto Gallup, ki je bilo v preteklosti  pomembno indijansko trgovsko mesto. Na poti predlagamo ogled nacionalnih parkov Painted Desert in Petrified Forest. Prihod v Holbrook. Nočitev.

- DAN -

13

HOLBROOK – FLAGSTAFF – WILLIAMS – GRAND CANYON (270 KM) (zajtrk)

Zajtrk. Preden se odpeljete proti Flagstaffu si morate pogledati Meteor Craters v bližini Winslowa in in Sunset Volcano National Monument. Prihod v Flagstaff,kjer se srečate s prvimi smučišči v Arizoni, tu imajo višinske priprave tudi številna moštva lige NBA. Nadaljevanje mimo mesteca Williams na R66 proti Grand Canyon-u. Prihod do kanjona ob sončnem zahodu, priložnist za prvo fotografijo tega naravnega čuda.. Namestitev v hotelu. Zvečer predlagamo ogled kino predstave IMAX.Nočitev.

- DAN -

14

GRAND CANYON – LAS VEGAS (470 KM) (zajtrk)

Priporočamo zgodnji odhod do južnega dela kanjona. Dan je namenjen raziskovanju največjega ameriškega kanjona, ki prevzame vse obiskovalce.Nato vožnja skozi puščavo in čez Hoower Dam, ki so ga zgradili v času velike depresije in ki je omogočil nastanek Las Vegasa. Prihod v Las Vegas. Nočitev.

- DAN -

15

LAS VEGAS


Dan je namenjen raziskovanju Las Vegasa, njegovih številnih tematskih hotelov in igralnic. Nočitev.

- DAN -

16

LAS VEGAS – LOS ANGELES (460 KM)

Vožnja skozi puščavo Mojave proti Los Angelesu. Na poti postanek v mestu duhov Calicu. V mestu boste lahko spoznali rekonstruirano življenje nekdanjega “divjega zahoda”. Prihod v Los Angeles. Priporočamo vožnjo skozi Hollywood, Beverly Hills, ogled Kitajskega gledališča, ogled Santa Monice…. Nočitev.

- DAN -

17

LOS ANGELES


Priporočamo ogled Universal Studia ali katerega od drugih zanimivih predelov tega multimiljonskega mesta…

- DAN -

18

LOS ANGELES – BENETKE

Dopoldan še prosto za zadnje nakupe in oglede, nato pa vožnja na letališče in oddaja motorja ali avta. Polet v popoldanskih urah preko enega od evropskih letališč proti Benetkam.

- DAN -

19

BENETKE

Prihod v Benetke v dopoldanskih urah, odhod proti domu. Konec potovanja.

25.05.2023

Datumi odhodov

 • 25.05.2023
 • Odprte prijave