PROGRAM POTOVANJA

- DAN -

1

LJUBLJANA – ISTANBUL  – MUSCAT–SIDAB–AL BUSTAN–MUSCAT (cca 210 km) / zajtrk, večerja

Jutranji prihod v Muscat. Po pristanku prevoz do hotela. Čas za krajši počitek. Sledi avtobusni ogled mesta. Obiskali boste največjo mošejo v Omanu, Veliko Mošejo Njegovega Veličanstva Sultan Qaboos-a Bin Said, zgrajeno leta 2001 s petimi čudovitimi minareti, ki simbolizirajo pet stebrov Islama, uradne religije Sultanata. Po ogledu vožnja v okrožje Mutrah, kjer boste obiskali ribjo tržnico(souk) in največjo tradicionalno tržnico v Omanu, souk Mutrah. Tu skozi podobe, zvok in arome doživite enega od številnih obrazov prestolnice. Nato se boste sprehodili po starem delu mesta in obiskali mestni muzej Bait Az-Zubair, kjer se seznanite z bogato kulturno dediščino dežele in izdelki ročne umetnosti. Občudovali boste Sultanovo palačo Al Alam. Vhod v zaliv Muscata že od 16.stol. skrbno čuvata mogočni portugalski utrdbi Al Mirani in Al Jalali. Sledi vožnja ob obalni liniji skozi slikovito vasico Sidab in mimo ribiških naselij Haramil in Al Bustan. Povratek v hotel. Zvečer odhod na večerjo v eno izmed tradicionalnih mestnih restavracij… Sočasno boste lahko opazovali  »Muscat ponoči«, ki vas bo navdušil čudovito osvetljeni stari del mesta s pisanimi pročelji starih hiš in mogočnimi utrdbami. Povratek v hotel in prenočevanje.

- DAN -

2

MUSCAT–QURIYAT–TIWI–SUR–/RAS AL HAD–(RAS AL JINZ) (cca 390 km) / zajtrk, večerja

Po zajtrku nekaj časa za individualne oglede in nakupe nato pa vožnja ob južno vzhodni obali Omanskega morja z vmesnimi postanki. Popeljali se bomo skozi ribiško pristanišče Quriyat, ki jo čuva mogočna utrdba iz 18.stol. in obmorsko vasico Tiwi do starodavnega trgovskega pristanišča Sur. Na vožnji z ladjico ob nabrežjih zaliva boste občudovali stavbno bogastvo nekdanjih premožnih trgovcev in mestno trdnjavo Al Ayjah. Namestitev v hotelu v Sur ali Ras Al Had. Po večerji vožnja do znamenite »Turtle beach«, plaže na rtu Ras Al Jinz, kjer imajo na peščeni plaži velike zelene želve dobro skrita svoja gnezda. Povratek v hotel. Prenočevanje.

- DAN -

3

SUR/RAS AL HAD–WADI BANI KHALID–RAMLAT AL WAHIBA (330 km) / zajtrk, večerja

Zajtrk. Pristanišče Sur še danes slovi po izdelavi tradicionalnih lesenih arabskih jadrnic dhow, s katerimi so nekoč trgovali po širnem Perzijskem zalivu in Indijskem oceanu. Postanek za ogled delavnic. Nadaljevanje poti skozi vzhodni del gorske verige Hajar do Wadi Bani Khalid, doline beduinskih plemen Khalid, ki jo krasijo naravne lepote sinje bistrih vodnih bazenov, skritih v skalnatih kotanjah in spokojnost oaz, poraslih z bujno vegetacijo palm. Vožnja proti Ramlat Al Wahibi, mogočni puščavi v osrčju Omana, kjer še danes živi okoli tri tisoč beduinov. Uživali boste v vožnji po puščavskih sipinah, v poznih popoldanskih urah pa prispeli do puščavskega kampa. Nastanitev v luksuznih dvoposteljnih šotorih ( s pravimi posteljami). Večerja in nato opazovanje zvezdnatega neba. Prenočevanje.

- DAN -

4

WAHIBA–AL AIN (320 km) / zajtrk, večerja

Po zajtrku vožnja iz puščave Wahiba proti Nizwi, starodavni prestolnici Omana. Ta puščavska oaza je bila v 6 in 7. st. prestolnica dinastije Julanda, v naslednjih stoletjih pa se je razvila v pomembni zgodovinski center. Postanek ob utrdbi z mogočnim okroglim stolpom ter obisk mestnega souk-a, ki slovi po svojih rezljanih nožih “khanjar” ter čudovith izdelkih iz srebra. Popoldan nadaljevanje vožnje do Združenih Arabskih emiratov do mesta Al-Ain, kjer vas čaka nastanitev, večerja in prenočevanje.

- DAN -

5

AL AIN–ABU DHABI–DUBAJ (320 km) / zajtrk, večerja

Zajtrk in krajši avtobusni ogled mesta, rojstnega kraja Sheik Zayeda, »očeta naroda« . Možen obisk kamelje tržnice, nato pa vožnja ob najbolj »zeleni« avtocesti Emiratov do Abu Dhabija. V prestolnici Emiratov je sedež vlade, mnogih naftnih družb, največjih svetovnih bank in multinacionalk. Tu je v zelenem predelu Al Bateen palača kraljeve družine Al Nahyan, kjer domuje predsednik Sheik Khalifa. Postanek za ogled narodnega centra Sheik Zayeda. Mesto, zraslo iz puščave po odkritju bogatih nahajališč nafte leta 1958, je danes ozaljšano s številnimi parki in fontanami, v prestolnici pa je bilo v zadnjih letih posajeno več kot 150 miljonov različnih dreves. Popeljali se boste na umetno nasuti predel Breakwater, ki ga krasijo moderne stolpnice letalske družbe Etihad in od koder se odpira lepa panorama na obalno cesto Corniche in luksuzni hotel Emirates Palace. Postanek na Marina Mall in nadaljevanje vožnje mimo otoka Sadiyat, kjer grade arabsko muzejsko mesto do otoka Yas, kjer stoji najnovejše dirkališče Formule 1 in rekreacijski kompleks Ferrari World. Pozno popoldne vožnja do Dubaja, kamor boste prispeli v večernih urah. Nastanitev in večerja. Po večerji možnost obiska največjega Mall-a, Dubaj Mall, kjer je na dvoriščih vsak večer svetlobno glasbeni dogodek »Plesoče fontane« ob trenutno najvišji stolpnici na svetu Burj Khalifa. Prenočevanje.

- DAN -

6

DUBAJ / zajtrk,  kosilo

Zajtrk in nato avtobusni ogled mesta, ki se je v nekaj desetletjih razvil iz pristaniškega mesteca v poslovno in komercialno središče arabskega polotoka. Popeljali se boste do palače Zabeel, ki je dom vladarja Dubaja, Sheik Mohameda Bin Rashid Al Maktoum in njegove druzine. Za lažji vpogled v nastanek in razvoj Dubaja boste obiskali trdnjavo Al Fahidi, kjer je sedež mestnega muzeja in se prepustili čarom časovne vrzeli. Stari predel trgovcev Al Bastakya se nahaja ob Creeku- naravni zajedi v kopno, ob kateri je mesto tudi nastalo. Po ožini se boste popeljali z vodnimi taksiji- abrami. Sledi sprehod po slikovitih souk-ih začimb in zlata. Vožnjo boste nadaljevali ob obalni cesti skozi predel Jumeirah, občudovali zunanjost največje mošeje Jumeirah in s panoramske točke ob plaži videli kako v resnici zgleda ikona Dubaja, svetovno znani hotel Burj Al Arab. Popeljali se boste na »deblo« ene od treh Palm do luksuznega hotela Atlantis in se po aveniji Sheik Zayeda vrnili v hotel mimo številnih poslopij, zgrajenih po zadnjih zapovedih arhitekturnega ustvarjanja. Popoldne pa čas za nakupe ali kopanje. Zvečer možnost večerje (doplačilo) v imenitnem hotelu Burj Al Arab. Prenočevanje.

- DAN -

7

DUBAJ–LJUBLJANA / zajtrk

Zajtrk. Prost dan in čas za dodatne oglede tega izjemnega mesta, ki ponuja tudi neverjetne možnosti različne zabave, nakupov ali počitek ob morju.

- DAN -

8

DUBAJ–LJUBLJANA / zajtrk

Zgodaj zjutraj  sledi prevoz do letališča in povratek preko Istanbula v Slovenijo. Prihod v Ljubljano v zgodnjih popoldanskih urah.

30.09.2022

Datumi odhodov

  • 30.09.2022
  • Odprte prijave