Potovanje se začne visoko v skalnem gorovju centralnih ZDA in sicer v mestu Denver, sledi ogled najbolj znamenitih narodnih parkov ZDA, kot so Yellowstone in Grand Canyon National Park. Nato se vrnemo v bolj urbano okolje in sicer v mesto luči, Las Vegas, kjer po ogledu nadaljujemo pot proti Kaliforniji. Tu se nato ustavimo v dveh znanih, čudovitih, a hkrati zelo  različnih narodnih parkih: Yosemite National Park in Death Valley National Park. Nato se ponovno vrnemo v urbano okolje in sicer čez enega izmed najbolj ikoničnih mostov na svetu (Golden Gate Bridge) in potovanje končamo v San Franciscu. Med potovanjem spoznate in občutite tako divjo in neokrnjeno naravo ameriških nacionalnih parkov, kot tudi živahnost in metropolitanski utrip mest kot sta Las Vegas in San Francisco.

Cena po osebi:
Na vprašanje

Vstopnine:

– Narodni park Yosemite, Zion in Bryce.. letna karta za avto stane 80 USD za vse nacionalne parke
-Antelope Canyon cca. 50 USD/ osebo
-Golden Gate Bridge 6 USD/avto
-Alkatraz cca. 31 USD/ osebo

Približni strošek bencina po osebi je cca 120 usd za celotno potovanje (naredili bomo skupaj cca. 4500km).
Posebna postavka je še parkiranje/garažiranje, katero bo na avto znašalo približno 10 usd po osebi za celotno
potovanje!

Splošne informacije:


 • Cena potovanja vključuje

  Letalsko karto v ekonomskem razredu, vse letališke takse, namestitev v izbranih hotelih, najem rent a carja, prevzem v Denverju, oddaja v San Franciscu – standard SUV ( pri namestitvi v 4-posteljni sobi pa Mini Van), neomejeno število kilometrov, dodatni voznik, zavarovanje v višini 1.7 milijona evrov, enosmerni najem avta, organizacija potovanja.

 • Doplačila

  Stroške po osebnih naročilih, napitnine, cestnine, mostnine, vstopnine, stroške za gorivo, vse kar ni všteto pod cena vključuje.

 • Vizum

  Za vstop v ZDA vizum ni potreben. Najmanj 10 dni pred odhodom morate izpolniti ESTO – elektronsko prijavo za vstop v ZDA.

 • Cepljenje

  COVID 19

PROGRAM POTOVANJA

- DAN -

1

LJUBLJANA/TRST/BENETKE – DENVER

Polet proti Denverju. Prihod v Denver ob 20.20 uri. Prevzem avta na letališču in vožnja do hotela. Namestitev. Prosto. Nočitev.

- DAN -

2

DENVER

Dan namenjen ogledu glavnega mesta zvezne države Colorado. Ker Denver stoji na 1.609 metrih nad morjem se ga je prijel vzdevek “Mile High City” ali miljo visoko mesto. (1 milja je 1.609 metrov). Lahko si pogledate enega od številnih muzejev, Colorado State Capitol, se sprehodite po 16. Street Mallu ali greste na izlet v Red Rock Amphitheatre. Nočitev.

- DAN -

3

DENVER – ROCKY MOUNTAIN NATIONAL PARK – CASPER (630 KM)

Pot vas bo vodila severno od Denverja proti Casperju. Pojdite dovolj zgodaj (priporočamo odhod okrog 07.00 ure), da boste imeli dovolj časa, da se na poti ustavite in pogledate narodni park Rocky Mountain. Park se razteza od vlažnih, zelenih dolin, ki so na višini cca. 2.300 metrov do skalnih vrhov, ki so višji od 4.200 metrov. Sama cesta vas popelje na višino skoraj 3.500 metrov. V parku živijo številne živali od črnih medvedov, orlov, kojotov, muflonov….. Nadaljevanje vožnje skozi Cheyenne do Casperja. Nočitev.

- DAN -

4

CASPER – THERMOPOLIS – CODY (345 KM)

Vožnja skozi gorovje Big Horn do Codiya. Na poti se ustavite v Thermopolisu v katerem sta se v času “divjega zahoda” redno ustavljala tudi znana revolverasa Butch Cassidy in Sundance Kid. Mesto je dobilo ime po termalnih izvirih. Ob Hot Spring State Parku ne smete zamuditi ogleda Wyoming Dinosaur Centra in se okopati v več kot 40C vroči termalni vodi. Nadaljevanje vožnje do Codiya. Codiyev najbolj znani prebivalec je bil Buffalo Bil Cody. Preden je postal showman, ki je s svojo predstavo o življenju na divjem zahodu zabaval po ZDA, se je Buffalo Bil preživljal z lovom in kot hiter jahač pri kurirski službi Pony Express, ki je bila predhodnica današnjih kurirskih služb kot so na primer DHL, UPS ali TNT. Prihod v Cody. Zvečer priporočamo ogled rodea. Cody je izhodišče za narodni park Yellowstone. Nočitev.

- DAN -

5

CODY – NACIONALNI PARK YELLOWSTONE  (140 KM)

Velikanski narodni park Yellowstone je prvi ameriški narodni park. Ustanovljen je bil 1872 leta, večina ga stoji v zvezni državo Wyoming, manjši del pa v Montani in Idahu. Na skoraj 9.000 kvadratnih kilometrih ozemlja je vsaj nekaj sto gejzirjev in več kot deset tisoč toplih vrelcev. 80% vseh geotermalnih izvirov na svetu se nahaja v Yellowstonu. Narodni park v veliki večini leži v kalderi nekdanjega super vulkana Yellowstone, ki je nastal pred okoli 640 tisoč leti. Magma se nahaja samo 8 kilometrov pod zemljo. Ob ponovnem izbruhu tega super vulkana bi po predvidevanjih umrlo 95% vsega svetovnega prebivalstva. Naslednji izbruh naj bi se zgodil čez okrog 10.000 let. Yellowstone ima svoj Grand Canyon, ki ga je ustvarila reka Yellowstone, številna jezera (največje je jezero Yellowstone, ki obsega 352 kvadratnih kilometrov ozemlja, globoko je v povrečju 42 metrov, v njem je 6 otokov), visokogorje in bogat živalski svet. V parku živi 110 različnih vrst sesalcev, 15 različnih vrst dvoživk….

- DAN -

6

NACIONALNI PARK YELLOWSTONE

Dan namenjen raziskovanju tega izjemnega parka. Nočitev.

- DAN -

7

YELLOWSTONE  – NACIONALNI PARK GRAND TETON – JACKSON HOLE (170 KM)

Vožnja vas bo vodila skozi gorovje Grand Teton, katerega vršaci so večno pokriti s snegom, proti Jacksonu. Mesto je ime dobilo po lovcu na bizone v svojem centru The Jackson Town Square nudi pravo izkušnjo “divjega zahoda”. Nočitev.

- DAN -

8

JACKSON – SALT LAKE CITY (450 KM)

Na poti proti glavnemu mestu Utaha Salt Lake Citiyu se idilična pokrajina spremeni v puščavsko. Pred mestom boste prišli do velikega slanega jezera. Salt Lake City, središče Mormonov je znano po pesmih, ki odmevajo iz znanega Tabernacla.  Nočitev.

- DAN -

9

SALT LAKE CITY – BRYCE CANYON (445 KM)

Pot vas bo vodila skozi puščavo v deželo rdečih skal in končno na področje enega najlepših ameriških narodnih parkov Bryce Canyon.Prvi so Bryce Canyon v 19. stoletju odkrili Mormoni. Barva in sence znamenitih rožnatih skal se med dnevom stalno menjajo, tako da je park lep v katerem koli delu dneva. Priporočamo, da si kanjon ogledate z avtobusom, ker vam to omogoča, da na eni točki izstopite in na drugi točki počakate na avtobus in tako peš spoznate vso lepoto parka.Nočitev.

- DAN -

10

BRYCE CANYON – MOAB (ARCHES N.P.) – MONUMENT VALLEY

Zjutraj nadaljevanje vožje proti narodnemu parku Arches (cca. 4 urna vožnja), ki je znan po preko 2000 ohranjenih kamnitih lokih iz peščenjaka. Ogled nacionalnega parka Arches traja cca. 3 ure). Za kosilo se lahko ustavite v bližnjem Moabu. Nadaljevanje vožnje v Monument Valley (2 uri in 30 minut), kjer boste obkroženi s temno rdečimi hribi. Ta puščavska planota je dolga 25 milj, 16 milj široka in je polna velikanskih monolitov, narejenih iz peščenjaka. Pokrajina se vam bo zdela znana, saj so v Monument Valleyu posneli tudi številne kavbojske filme. Danes z Monument Valleyem upravljajo Indijanci plemena Navajo. Nato krajša vožnja (cca. 30 minut) do Kayente. Namestitev v hotelu. Nočitev.

- DAN -

11

MONUMENT VALLEY – CANYON DE CHELLY – GRAND CANYON

Vožnja proti ozemlju Navajo indijancev – kanjonu Chelly (cca. 1 ura in 30 minut vožnje), kjer si ogledate ostanke prvih plemen, ki so živeli na tem območju. Kanyon de Chelly si boste pogledali z razgledne ceste, ki pelje po vrhu kanjona. V kanjonu še danes Indijanci obdelujejo zemljo. V sam kanjon se lahko zapeljete samo z spremstvom Indijancev. Nadaljevanje proti Grand Canyonu (cca. 2 uri in 30 minut vožnje), ki sodi med največje svetovne naravne fenomene. Nastajal je miljone let in je posledica erozije, ki sta jo povzročila veter in voda. Cesta z ragzlednimi točkami pelje po južnem robu kanjona iz katerega je pogled na reko Colorado, ki se nahaja 1500 metrov nižje. Namestitev v hotelu v bližini Grand Canyona. Nočitev.

- DAN -

12

GRAND CANYON – LAS VEGAS (460 KM)

Pot vas bo vodila od naravnega čudesa Grand Canyona proti čudesu, ki ga je ustvarih človek Las Vegasa. Vožnja čez Hoower Dam (Hoowerjev jez) do Las Vegasa. Izgradnja Hoower Dama v 30. letih 20. stoletja, v času velike gospodarske krize je omogočila razvoj Las Vegasa. Z zajezitvijo reke Colorado so ustvarili ogromno umetno jezero Mead, ki z vodo oskrbuje ves Las Vegas in polovico Arizone.  Po prihodu v Vegas se zapeljite in pozneje sprehodite po Stripu ob katerem so vsi največji hoteli Las Vegasa. Zvečer se Strip spremeni v igro luči. Nočitev.

- DAN -

13

LAS VEGAS

Dan namenjen raziskovanju Las Vegasa. Pojdite v enega velikih tematskih hotelov kot sta npr. Venice ali Ceasar Palace ali pojdite na Freemont Street. Povzpnite se na Stratosfero, več kot 250 metrov visoki stolp iz katerega je čudovit pogled na Strip in ves Las Vegas.  Ne pozabite obiskati ene od prestav v Las Vegasu.

- DAN -

14

LAS VEGAS – DEATH VALLEY NATIONAL PARK (200 KM)

Puščava je živa. To boste spoznali na svoji poti v Dolino Smrti, ki je v puščavi Mojave. Dolina Smrti je najnižja toćka na zahodni polobli, saj leži 100 metrov pod morsko gladino in je tako pusta ter suha, da so prvi priseljenci o dolini govorili kot o dolini v kateri ni nobenega izvira niti drevesa na katerega bi se lahko obesili Poglejte si igro barv na Zabriskie Pointu, obiščite Stow Pipe…. Temperature poleti krepko presegajo 40 C. Nočitev.

- DAN -

15

DEATH VALLEY NATIONAL PARK – MAMMOTH LAKES (350 KM)

Mammoth Lakes je idealen kraj za ljubitelje narave. V okolici je 100 večjih ali manjših kristalno čistih jezer, okoli katerih so številne sprehajalne poti. Mammoth Lakes so tudi pravo nasprotje vročini Las Vegasa in Death Valleya. Nočitev.

- DAN -

16

MAMMOTH LAKES – YOSEMITE NATIONAL PARK (190-250 KM)

Vožnja čez prelaz Tigoa  proti narodnemu parku Yosemiti, ki je znan po svojih borovih in smrekovih gozdovih, po prelepih slapovih in granitnih stenah. Po prihodu v Yosemite ogled slapov Bridal Weil in Yosemite in Half Dome. Popoldne prosto za lasten sprehod po dolini Yosemitov. Nočitev.

- DAN -

17

YOSEMITE NATIONAL PARK – SAN FRANCISCO

Dopoldne vožnja proti San Franciscu (cca.3 ure). Priporočamo, da se na poti do tega lepega mesta najprej ustavite še v dolini Napa, ki slovi kot najboljše vinorodno območje v ZDA. V v San Francisco se pripeljete čez najbolj znan most na svetu Golden Gate. Namestitev.

- DAN -

18

SAN FRANCISCO

Dan namenjen ogledu najbolj fotografiranega in filmanega mesta na svetu, ki je nastalo v času zlate mrzlice leta 1849. Mesto stoji ob pacifiški obali ob enem najlepših zalivov na svetu. Priporočamo ogled poslovnega predela, središča mesta Union Squarea, kitajske četrti, najbolj znanega mostu na svetu Golden Gatea, Fisherman Wharfa, Lombard Streeta, Twin Peaksa iz katerega je čudoviti pogled na celotno zalivsko področje… Popoldne si lahko ogledate Alcatraz, otoček v zalivu San Francisca, v katerem je nekoč bil zapor za najhujše zločince (ladje za ogled Alcatraza vozijo iz Piera 33). Ne pozabite na vožnjo z znamenitimi tramvaji, ki povezujejo Union Square in Fisherman Wharf. Nočitev

- DAN -

19

SAN FRANCISCO – LJUBLJANA/TRST/BENETKE

Oddaja avta na letališču. Polet proti Ljubljani/Trstu/ Benetkam.

- DAN -

20

LJUBLJANA/TRST/BENETKE

Prihod v Ljubljano/Trst/Benetke. Konec potovanja.

Datumi odhodov