PROGRAM POTOVANJA

- DAN -

1

LJUBLJANA/ BENETKE – EVROPA–JOHANESBURG

Zbirališče potnikov na Letališču Benetke in polet letala do enega od evropskih letališč in naprej do Johanesburga. Večerja na letalu in nočni let.

- DAN -

2

PRETORIA/JOHANNESBURG–VIKTORIJINI SLAPOVI / zajtrk

Po zajtrku ogled Johanesburga in prestolnice Pretorie nato pa prevoz na letališče in polet na Viktorijine slapove.  Odvisno od timinga leta: Sledi ogled zimbabvejskega dela Viktorijinih slapov. Največji slapovi Afrike (najvišji slapovi na svetu – 97 m višine, 1.690 m širine, pretok vode 45.000.000 litrov na minuto) so po mnenju dr. Livingstona, ki jih je odkril, takšni, kakršna bi morala biti podoba raja. Nastanitev v lodgih in prenočevanje.

- DAN -

3

VIKTORIJINI SLAPOVI–CHOBE–VIKTORIJINI SLAPOVI / zajtrk

Po zajtrku celodnevni izlet do tromeje med Zimbabvejem, Namibijo in Bocvano in ogled narodnega parka Chobe. Po prestopu meje vkrcanje na ladjico in plovba po reki Chobe (pritok Zambezija) ter opazovanje živali. Kosilo in popoldne safari z jeepi po narodnem parku Chobe. Vrnitev na Viktorijine slapove, prenočevanje.

- DAN -

4

VIKTORIJINI SLAPOVI–JOHANNESBURG/ zajtrk

Po zajtrku nadaljevanje ogleda slapov. Možnost ogleda Viktorijinih slapov s helikopterjem ali odhod v Zambijo (doplačilo vodniku na licu mesta po predhodni najavi), vendar odvisno od trenutnih razmer. Pozno popoldne odhod letala za Johannesburg. Nočitev

- DAN -

5

PRETORIA/JOHANNESBURG KRUGERJEV NARODNI PARK / zajtrk, večerja

Po zajtrku vožnja skozi pokrajino Transvaal in kraje Witbank Belfast , Lydenberg, in po slikoviti Panoramski cesti skozi pokrajino Drakensberg, obisk kanjona Blyde River, občudovali pa boste tudi različne oblike skalnih formacij, ki jih je oblikovala erozija skozi milijone let. Nadaljevanje do največjega narodnega parka na afriški celini – Krugerjevega narodnega parka. Park je bil odprt leta 1898, dolg je 350 km in obsega površino 20.000 km². Nastanitev v kočah – lodgih in prenočevanje.

- DAN -

6

KRUGERJEV NARODNI PARK / zajtrk, večerja

Zajtrk, nato celodnevni safari po Krugerjevem narodnem parku, kjer živijo edinstveni primerki belih in črnih nosorogov, žirafe, levi, pavijani, leopardi ter gepardi, 34 vrst gazel, 20 vrst opic. Morda boste uspeli videti vseh 5 »velikih«: slon, lev, leopard, bivol in nosorog. Prenočevanje v lodgu.

- DAN -

7

KRUGERJEV NARODNI PARK – SWAZILAND/ zajtrk, večerja

Po zajtrku vožnja skozi mejni prehod Jeppe’s Reef do dežele Swazi, ki  je majhna, lepa državica in je bila nekoč britanski protektorat, leta 1968 pa je postala samostojna kraljevina. Vožnja do hotela, nastanitev in prenočevanje.

- DAN -

8

SWAZILAND – HLUHLUWE / zajtrk večerja

Po zajtrku vožnja skozi kraljevino Swazi s postanki . Ogled vasi plemena Zulu, Dumazulu, ter njihovih tradicionalnih plesov in pesmi. Pri Zulujih sledi tradicionalno kosilo. Popoldne nadaljevanje vožnje do kraja Hluhluwe. Krajši safari in ponovno srečanje z afriškimi živalmi. Nastanitev, večerja in prenočevanje v lodgu.

- DAN -

9

HLUHLUWE – DURBAN – PORT ELIZABETH zajtrk večerja.

Po zajtrku vožnja proti Durbanu po pokrajini Natal ob Indijskem oceanu. Zelena pokrajina je porasla s sladkornim trsom, glavno poljedelsko kulturo. Krajši ogled velemsta ob indijskem oceanu, nato pa prevoz na letališče in večerni polet letala proti Port Elizabeth-u, ki je svoje imel dobil po imenu soproge guvernerja okrožja Cape iz leta 1799. Večerja v hotelu in nočitev.

- DAN -

10

PORT ELIZABETH – KNYSNA -WILDERNESS/ zajtrk

Po zajtrku krajši panoramski ogled mestnega jedra: ura Vasca da Game, mošeja, mestna hiša in South Beach. Nadalje bo sledila vožnja po čudoviti panoramski cesti do Plettenberga z zlatimi plažami, ki je znan tudi kot počitniška meka v tem delu celine. Postanek v Knysni, kjer se bomo odpočili v eni od znamenitih lagun in se okrepčali z lokalnimi specialitetami. Pot bomo nadaljevali mimo letoviškega kraja Plettenberg Bay in nato po zanimivi »vrtni cesti« – Garden Route – skozi naravni park Tsitsikamma. Postanek v parku in ogled. »Garden Route – Vrtna cesta« je ena najlepših v Južni Afriki, še zlasti v času njihove pomladi (naš mesec november in december). Namestitev v Wildernessu v hotelu, prenočevanje.

- DAN -

11

WILDERNESS–OUDTSHOORN–WILDERNESS / zajtrk

Po zajtrku se bomo odpeljali v bližnji Oudtshoorn, znano »pernato prestolnico«. Oglede bomo pričeli z obiskom farme nojev, kjer bomo izvedeli marsikaj zanimivega o življenju nojev in jih lahko celo jezdili. Ta dan se bomo odpravili tudi v rezervat gepardov (Cheetah Project). Prevoz v hotel, nastanitev in prenočevanje

- DAN -

12

WILDERNESS- WORCESTER -CAPE TOWN / zajtrk

Zajtrk in vožnja pokrajino Little Karo in kraje Robertson, Swellendam in Mossel Bay do do drugega najstarejšega mesta v državi – Stellenbosch, kjer je še danes dobro ohranjena arhitektura iz 17. in 18. stoletja, ki dobro prikazuje videz mesta ter okolice in tamkajšnji način življenja toliko let nazaj. Nadaljevanje vožnje do Cape Town-a. Nastanitev v hotelu in prenočevanje

- DAN -

13

CAPE TOWN

Po zajtrku  ogled znamenitosti mesta, imenovanega tudi Kaapstad, ki se s svojimi obalami, pečinami in pogorjem, ki ga obdaja, uvršča med najlepša mesta na svetu. Botanični vrtovi, ki so v središču Cape Towna in hranijo mnoge vrste rastlin iz Afrike in drugih celin, se raztezajo pred poslopjem parlamenta in anglikansko katedralo svetega Jurija. Malajska četrt v Cape Townu je naseljena z indonezijskimi muslimani in Malajci, ki so jih Nizozemci pripeljali kot sužnje in še danes dajejo svojstven pečat mestu. Vožnja z vzpenjačo na Mizasto goro (v ugodnih vremenskih razmerah), od koder je prečudovit pogled na mesto in okolico. Prevoz do hotela, nastanitev in prenočevanje.

- DAN -

14

CAPE TOWN–RT DOBREGA UPANJA–CONSTANTIA UITSIG–CAPE TOWN – EVROPA/ zajtrk

Po zajtrku vožnja po prekrasnih zalivih Camps Bay, Hout Bay do legendarnega rta, ki ga je leta 1487 dosegel pomorec Bartholomeo Diaz in ga poimenoval Cabo da Boa Esperanca–Rt dobrega upanja. Deset let kasneje ga je na svoji poti v Indijo prvi obplul Vasco da Gama. Danes je celotno območje spremenjeno v narodni park. Popoldne nadaljevanje vožnje do mesta Simon’s Town, nato v vinorodno območje pokrajine Zahodni rt. Postanek za pokušino znamenitih južnoafriških vin na farmi Constantia Uitsig in ogled kleti. Povratek v Cape Town, odhod na letališče in večerni let proti Evropi..

- DAN -

15

EVROPA– BENETKE/LJUBLJANA

Prestop na letalo proti Benetkam oz Ljubljani in pristanek v opoldanskih urah.

Datumi odhodov