Obisk New Yorka “v stilu”
✈23. november 2023✈ *6 dni* Odlična hotelska namestitev-hotel 4* ali 5* na Manhattan-u, voden ogled mesta in številnih znamenitosti v slovenskem jeziku, Black Friday shopping…
🗽 6 dni – hotel 4* 1.099 € /osebo 🗽
🗽 6 dni – hotel 5* 1.299 € /osebo 🗽
Potovanje je možno podaljšati s 3 dnevnim potovanjem v Washington in Philadelphijo ter Atlantic City.

Splošne informacije:


 • V ceni vključeno

  letalski prevoz, ročna prtljaga do 8kg, povratni prevoz letališče - hotel-letališče, hotelska namestitev, spremstvo vodnika, vodenje in organizacija potovanja

 • Doplačila

  napitnine (30$ vodniku na poti), kos oddane prtljage do 23 kg, vstopnine, enoposteljna soba , 'resort fee' v hotelu

 • Viza

  Za vstop v ZDA vizum ni potreben, najmanj 10 dni pred odhodom morate izpolniti ESTA - elektronsko prijavo za vstop v ZDA.

 • Cepljenje

  ni potrebno

PROGRAM POTOVANJA

- DAN -

1

BENETKE – NEW YORK

Zbirališče udeležencev potovanja na letališču v Marco Polo in neposredni let proti New Yorku. Po pristanku na newyorškem letališču in po opravljenih mejnih formalnostih, srečanje s slovenskim vodnikom in privatni prevoz na Manhattan. Nastanitev v izbranem hotelu ***** in sprehod po osvetljenem mestu v spremstvu vodnika… Prenočevanje.

- DAN -

2

NEW YORK

Dopoldne sledi peš ogled New Yorka. Zgornji in Spodnji Manhattan, Lincolnov in Rockefellerjev center, univerza Columbia, Harlem in razkošna 5. Avenija, Times Square, Kitajska četrt, Little Italy, poslovni center okrog Wall streeta… so samo nekatere točke na 5. urnem ogledu mesta. Seveda boste obiskali tudi »ground zero«, kjer sta stala»dvojčka«… Popoldne peš in z javnimi prevoznimi sredstvi nadaljevanje spoznavanja New Yorka v spremstvu vodnika, zvečer pa sledi obisk Empire State Building in pogled s terase na večerni, osvetljeni New York. Prenočevanje.

- DAN -

3

NEW YORK

Prosto v New Yorku. Predlagamo(doplačilo): obisk Kipa Svobode (prevoz s podzemno železnico do Batery parka in z ladjo na Liberty island), Združenih narodov ali katerega od številnih muzejev (npr. Metropolitanski muzej umetnosti, guggenheimov muzej, muzej moderne umetnosti MOMA, naravoslovni muzej z izredno zbirko dinozavrov, nekaj časa pa naj bo namenjenega tudi priložnostnim nakupom. Kot opcijo lahko tudi izberete “nakupovalno turo”, ki vključuje prevoz v New Jersey in obisk nakupovalnega središča Woodburry.  Zvečer pa si lahko ogledate katero od gledaliških predstav na Broadwayu ali obiščete številne jazz lokale, po katerih je znan New York. Prenočevanje.

- DAN -

4

NEW YORK 

V primeru lepega vremena predlagamo jutranji tek ( jogging) po Centralnem parku. Nato je dopoldan možno preživet tudi v Harlemu in obiskat eno od številnih » gospelov«.. Sicer pa je nedelja prost dan, katerega lahko izkoristite za nakupe v sosednjem  New Jersey-u, kjer ni davka na oblačila….Popoldan pa lahko preživite tudi v Sohu ali pa v sedaj zelo popularnem  Meatpacking območju. 

- DAN -

5

NEW YORK- BENETKE

Dopoldan prosto za zadnje oglede ali nakupe, nato pa v  popoldanskih urah prevoz na letališče in prijava za let proti Evropi

- DAN -

6

BENETKE

Pristanek na beneškem letališču ob cca 11 uri in odhod proti domu.

27.11.2024

30.04.2024

30.10.2024

Datumi odhodov

 • 27.11.2024
 • Zagotovljen
 • 30.04.2024
 • Odprte prijave
 • 30.10.2024
 • Odprte prijave