Splošne informacije:


 • Cena vključuje

  Letalski prevoz, prevozi letališče - hotel - letališče, nastanitve v preverjenih hotelih, najem vozila, vodeni ogledi mest in znamenitosti

 • Doplačila

  Napitnine (vodniku na poti), kos oddane prtljage do 23 kg, vstopnine,gorivo, enoposteljna soba

 • Vizum

  Za vstop v ZDA vizum ni potreben, najmanj 10 dni pred odhodom morate izpolniti ESTA - elektronsko prijavo za vstop v ZDA.

 • Cepljenja

  ni potrebno

PROGRAM POTOVANJA

- DAN -

1

LJUBLJANA – BENETKE- EVROPA – NEW YORK

Zbirališče udeležencev potovanja na letališču Marco Polo Benetke in polet preko proti New Yorku. Po pristanku na newyorškem letališču in po opravljenih mejnih formalnostih avtobusni prevoz na Manhattan. Nastanitev v hotelu in sprehod po osvetljenem mestu v spremstvu vodnika… Nočitev.

- DAN -

2

NEW YORK

Prosto v New Yorku. Predlagamo (doplačilo): obisk Kipa Svobode (prevoz s podzemno železnico do Batery parka in z ladjo na Liberty island), Združenih narodov ali katerega od številnih muzejev (npr. Metropolitanski muzej umetnosti, guggenheimov muzej, muzej moderne umetnosti MOMA, naravoslovni muzej z izredno zbirko dinozavrov, nekaj časa pa naj bo namenjenega tudi priložnostnim nakupom. Zvečer pa si lahko ogledate katero od gledaliških predstav na Broadwayu ali obiščete številne jazz lokale, po katerih je znan New York. Prenočevanje.

- DAN -

3

NEW YORK – NIAGARA FALLS (650 KM)

Dopoldne še ogled Harlema, če bodo dopuščale možnosti, še obisk ene izmed cerkva in ogled obreda. Opoldan prevzem avta na Manhattnu in vožjna do Niagarskih slapov, ki so eden od vrhuncev tega potovanja. Niagarski slapovi na meji med Kanado in Združenimi državami Amerike so verjetno najbolj znani slapovi na svetu. Slapovi sodijo med največje naravne znamenitosti severne Amerike. Impresivni so tako iz ladje, helikopterja ali iz same Promenade. Z ladjo “Maid of the Mist” boste šli v središče slapov in začutili vso veličino in moč slapov. Nočitev.

- DAN -

4

NIAGARA – TORONTO (100 km)

jutranji ogled slapov, odhod na kanadsko stran in nato vožnja proti Torontu. Po prihodu v Toronto priporočamo obisk CN Towra iz katerega lahko pogled, če je vreme lepo, seže vse do Buffala in Niagarskih slapov. Priporočamo sprehod po glavni nakupovalni ulici Young Street, ogled mestne hiše in pokrite tržnice….. Nočitev.

- DAN -

5

TORONTO – NIAGARA FALLS – BEDFORD (550 KM)

Vožnja proti jugu skozi Allegheny National Forest in pokrajino Pennsylvanije proti Bedfordu. Po prihodu v Bedford boste lahko videli tipično mesto iz 18. stoletja v muzeju na prostem. V mestu je tudi spomenik padlim vojakom iz druge svetovne vojne. Nočitev.

- DAN -

6

BEDFORD – WASHINGTON D.C. (265 KM)

Na poti do Washingtona ne smete zamuditi ogled krvavega bojišča iz ameriške državljanske vojne v Gettysburgu in postanek v Lancastru, kjer je manjši muzej Amišev . Prihod v Washington, orientacijski ogled mesta v večernih urah. Nočitev.

- DAN -

7

WASHINGTON D.C.

Dan namenjen ogledu Washingtona. Čas bo za ogled Bele hiše, Capitol Hilla, National Cathedral in spomenikov Washingtonu in Jeffersonu. Če bo čas, ne smete zamuditi ogleda enega od Smitsoniansovih muzejev ali številnih galerij. Proti večeru sprehod po Aleksandrii – staremu delu mesta. Nočitev.

- DAN -

8

WASHINGTON D.C. – PHILADELPHIA (ATLANTIC CITY) (225 KM)

Jutranji ogled pokopališča Arlington, nato pa vožnja do Philadelpije in ogled Liberty Bella (zvona Svobode) in Independence Halla (dvorane Neodvisnosti). Nočitev v dobro uro oddaljenem kraju Atlantic City, ki velja za “Las vegas” ameriškega vzhoda. Večerna zabava v hotelu ali na znamenitem Boardwalku.

- DAN -

9

PHILADELPHIA – NEW YORK – BENETKE (150 KM)

Nekaj časa bo ostalo še za zadnje nakupe, nato pa vožnja do New Yorka na letališče, prijava za let ter polet proti Benetkam.

- DAN -

10

BENETKE

Prihod v Benetke v opoldanskih urah. Konec potovanja.

21.04.2024

Datumi odhodov

 • 21.04.2024
 • Odprte prijave