Nepozabno potovanje po vzhodu ZDA in Kanade – ogled velemest: Boston, New York, Toronto, Philadelphia in Washington DC ter naravnih in zgodovinskih znamenitosti kot so Niagarski slapovi, Bedofordski muzej in bojišče bitke Gettysburga… vsak dan potovanja nas pričaka nova kulisa in z njo seveda novo doživetje!

Splošne informacije:


 • Cena vključuje

  Letalski prevoz Benetke – New York - Benetke v ekonomskem razredu, letališke takse, 8kg ročna prtljaga, nočitve v dvoposteljni sobi, v hotelih turistične kategorije (*** in ****) po programu, državne takse, krožno potovanje po programu z najetim kombijem (vozi vodnik) ali osebnim vozilom (vozite sami), spremstvo slovenskega vodnika vodenje in stroške organizacije, DDV.

 • Obvezna Doplačila

  Napitnine (vodniku na poti) 45 USD, strošek vstopnin na krožnem potovanju, mostnin, goriva: cca 60 USD po osebi

 • Doplačila

  Vstopnina na Empire bldg ali nov WTC 46 USD, Vstopnina na Statue of Liberty - Kip Svobode 22USD, podzemna železnica. 3,5 USD na vožnjo, turistična taksa cca 3 USD na osebo na noč, kovček oddane prtljage do 23 kg / na smer potovanja 65-70 €, Enoposteljna soba: 410 € - ob prijavi za 3 noči, 545 € za 4 noči

 • Vizum

  Za vstop v ZDA vizum ni potreben, najmanj 10 dni pred odhodom morate izpolniti ESTA - elektronsko prijavo za vstop v ZDA.

 • Cepljenja

  ni potrebno

PROGRAM POTOVANJA

- DAN -

1

LJUBLJANA – BENETKE – EVROPA – NEW YORK – CONNECTICUT

Zbirališče udeležencev potovanja na letališču Marco Polo Benetke in polet preko proti New Yorku. Po pristanku na newyorškem letališču in po opravljenih mejnih formalnostih. Prevzem avta in vožnja severno proti državi Connecticut. Nastanitev v enostavnem hotelu, cca 1,5 ure vožnje.

- DAN -

2

BOSTON (340 KM)

Zjutraj priporočamo ogled univerze Yale v New Haven-u in pristanišča Mystic Seaport, nadaljevanje proti severu in ogled Rhode Island države, če bo čas se odpeljemo še na znameniti Cape Cod. Nato naprej proti glavnemu mestu Massachussets-a – Bostonu.. Prihod v Boston, mesto Red Sox-ev in Celtics-ov, z izjemno zgodovino in lepo Irsko ter Italijansko četrtjo. Nočitev.

- DAN -

3

BOSTON

Ogled Bostona pričnemo s hojo po “Freedom Trailu”, ki nas pripelje do mesta, koder je bila prvič prebrana deklaracija o neodvisnosti. Boston je mesto muzejev in priporočamo ogled muzeja znanosti. Če bodo v bližini tudi kiti, je možno rezervirat izlet z ladjo. Nočitev.

- DAN -

4

BOSTON – NIAGARA

Dopoldan še prosto za zadnje oglede, nato pa sledi cca 6 ur vožnje do Niagarskih slapov, ki so eden od vrhuncev tega potovanja. Niagarski slapovi na meji med Kanado in Združenimi državami Amerike so verjetno najbolj znani slapovi na svetu. Slapovi sodijo med največje naravne znamenitosti severne Amerike. Impresivni so tako iz ladje,
helikopterja ali iz same Promenade. Z ladjo “Maid of the Mist”, boste šli v središče slapov in začutili vso veličino in moč slapov (izlet je lahko tudi naslednji dan). Nočitev.

- DAN -

5

NIAGARA – TORONTO – NIAGARA (BUFFALO) (100 km v vsako smer)

Jutranji ogled slapov, odhod na kanadsko stran in nato vožnja proti Torontu. Po prihodu v Toronto priporočamo obisk CN Towra iz katerega lahko pogled, če je vreme lepo, seže vse do Buffala in Niagarskih slapov. Priporočamo sprehod po glavni nakupovalni ulici Young Street, ogled mestne hiše in pokrite tržnice….. Povratek nazaj v bližino meje med ZDA in Kanado, proti Niagarskim slapovom. Nočitev.

- DAN -

6

TORONTO – NIAGARA FALLS – BEDFORD (550 KM)

Vožnja proti jugu skozi Allegheny National Forest in pokrajino Pennsylvanije proti Bedfordu. Po prihodu v Bedford boste lahko videli tipično mesto iz 18. stoletja v muzeju na prostem. V mestu je tudi spomenik padlim vojakom iz druge svetovne vojne. Nočitev.

- DAN -

7

BEDFORD – WASHINGTON D.C. (265 KM)

Na poti do Washingtona ne smete zamuditi ogled krvavega bojišča iz ameriške državljanske vojne v Gettysburgu in postanek v Lancastru, kjer je manjši muzej Amišev . Prihod v Washington, orientacijski ogled mesta v večernih urah. Nočitev.

- DAN -

8

WASHINGTON D.C.

Dan namenjen ogledu Washingtona. Čas bo za ogled Bele hiše, Capitol Hilla, National Cathedral in spomenikov Washingtonu in Jeffersonu. Če bo čas ne smete zamuditi ogled enega od Smitsoniansovih muzejev ali številnih galerij. Proti večeru sprehod po Aleksandrii – staremu delu mesta. Nočitev.

- DAN -

9

WASHINGTON D.C. – PHILADELPHIA (ATLANTIC CITY) (225 KM)

Jutranji ogled pokopališča Arlington, nato pa vožnja do Philadelpije in ogled Liberty Bella (zvona Svobode) in Independence Halla (dvorane Neodvisnosti). Nočitev predvidevamo v dobro uro oddaljenem kraju Atlantic City, ki velja za “Las vegas” ameriškega vzhoda. Večerna zabava v hotelu ali na znamenitem Boardwalku.

- DAN -

10

PHILADELPHIA – NEW YORK

Dopoldan lahko izkoristite za nakupe v državi New Jersey, kjer je nakup oblačil in obutve oproščen davščin. Nato proti severu, prihod na Manhattan. Vozniki nadaljujejo do poslovalnice za najem vozil, vračilo avtomobilov. Pozno popoldanski sprehod po mestu, v spremstvu vodnika.

- DAN -

11

NEW YORK

Dopoldne predlagamo (doplačilo) avtobusni ali peš z vodnikom ( brezplačni) ogled New Yorka. Zgornji in Spodnji Manhattan, Lincolnov in Rockefellerjev center, univerza Columbia, Harlem in razkošna 5. Avenija, Times Sqare, Kitajska četrt, Little Italy, poslovni center okrog Wall streeta… so samo nekatere točke na 5. urnem ogledu mesta. Seveda boste obiskali tudi »ground zero«, kjer sta stala »dvojčka«… Popoldne peš in z javnimi prevoznimi sredstvi nadaljevanje spoznavanja New Yorka v spremstvu vodnika, zvečer pa sledi obisk Empire State Building in pogled s terase na večerni, osvetljeni New York. Prenočevanje.

- DAN -

12

NEW YORK

Prosto v New Yorku. Predlagamo (doplačilo): obisk Kipa Svobode (prevoz s podzemno železnico do Batery parka in z ladjo na Liberty island), Združenih narodov ali katerega od številnih muzejev (npr. Metropolitanski muzej umetnosti, guggenheimov muzej, muzej moderne umetnosti MOMA, naravoslovni muzej z izredno zbirko dinozavrov, nekaj časa
pa naj bo namenjenega tudi priložnostnim nakupom. Zvečer pa si lahko ogledate katero od gledaliških predstav na Broadwayu ali obiščete številne jazz lokale, po katerih je znan New York. Prenočevanje.

- DAN -

13

NEW YORK – BENETKE

Nekaj časa bo ostalo še za zadnje nakupe, nato pa vožnja do New Yorka na letališče, prijava za let ter polet proti Benetkam.

- DAN -

14

 BENETKE

Prihod v Benetke v opoldanskih urah. Konec potovanja.

22.06.2024

Datumi odhodov

 • 22.06.2024
 • Odprte prijave