Splošne informacije:


 • Cena vključuje

  Letalski prevoz Benetke – Ciudad de Mexico – Cancun– Benetke v ekonomskem razredu ( le 8 kg osebne prtljage), letalski prevoz Oaxaca – Tuxla Guierez ( ali pa bus prevoz v primeru nemogočih letalskih povezav), letališke takse, 11 pol penzionov v hotelih 3+*/4* ( hoteli 3+* so v Oaxaci, San Cristobalu in Palenque-ah), na plaži je predviden hotel 5*+ na bazi all inclusive, vsi ogledi in vstopnine po programu( vklj. vožnja s čolnom po kanjonu Sumidero), vsi transferji po programu, stroški lokalnega vodnika in slovensko govorečega vodnika, stroški organizacije potovanja, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini CORIS in nezgodno zavarovanje.

 • Doplačila ob prijavi

  -Enoposteljna soba 480 € -Kovček oddane prtljage 55 € na smer potovanja

 • Obvezna doplačila

  -Napitnine 35USD na poti -Izstopna taksa 15 USD ob odhodu

 • Vizum

  Za Slovenske državljane ni potrebno

PROGRAM POTOVANJA

- DAN -

1

LJUBLJANA – BENETKE – MADRID – CIUDAD DE MEXICO  

Iz Ljubljane prevoz v lastni režiji do letališča Marco Polo v Benetkah , ob 18.45 uri bomo poleteli preko Madrida v Ciudad de Mexico, kamor bomo prispeli v jutranjih urah (06.35 uri) naslednjega dne.

- DAN -

2

CIUDAD DE MEXICO                                                                                                               

Pristanek v jutranjih urah ne letališču v Ciudad de Mexicu. Po opravljenih formalnostih prevoz do hotela in nastanitev ter prosto dopoldne za počitek in privajanje na časovne in klimatske razmere.  Preostanek dneva prosto, zvečer obisk trga Garibaldi, kjer se bomo srečali s številnimi skupinami znamenitih Mariachi-jev.

- DAN -

3

CIUDAD DE MEXICO                                                                                                            

 

Najprej bomo spoznali Ciudad de Mexico, ki je danes največja metropola na svetu, kjer se prepleta zgodovina in moderna doba. Najprej si bomo ogledali osrednji trg  Zocalo na mestu, kjer je bil nekoč glavni trg Tenochtitlana. Tu je tudi narodna palača s freskami Diega Rivere, katedrala in ostanki Velikega azteškega templja. Nadaljevali bomo vožnjo v Teotihuacan, »prestolnico bogov«, ki je v polnem razcvetu prekrivala površino dvajsetih kvadratnih kilometrov in štela več kot 200.000 prebivalcev. Sprehodili se bomo po Aveniji Mrtvih, spoznali veličastno citadelo in piramide, posvečene Soncu in Mesecu ter ostale znamenitosti mesta bogov, ki je bil stičišče večine mehiških religij in mitologij. Povratek v Ciudad de Mexico.

- DAN -

4

CIUDAD DE MEXICO – TAXCO – CIUDAD DE MEXICO                                       

Na poti do »srebrnega mesta« Taxco,se bomo peljali po t.i. avtocesti večne pomladi, na nadmorski višini cca 3100 m. Vmesni postanek v počitniškem mestu Cuernavaci, kamor zahajajo premožni Mehičani na krajši oddih iz prenatrpanega velemesta. Po prihodu v Taxco, ogled številnih delavnic , kjer izdelujejo nakit iz srebra ( rudnik je za obisk žal zaprt) ter glavnega trga s katedralo. Povratek v Mexico city ( cca 3 ure vožnje). Zvečer se bomo odpravili na trg Garibaldi in uživali v mestnem vrvežu in glasbi marijačev.

- DAN -

5

CIUDAD DE MEXICO –  PUEBLA – MONTE ALBAN –  OAXACA                 

Zapustili bomo Ciudad de Mexico in se odpeljali v  smeri Pueble, ki se ponaša s sedemdesetimi cerkvami in tisoč kolonialnimi stavbami. Na kratko si bomo z avtobusa gledali zgodovinsko središče z glavnim trgom in katedralo. Pot bomo nadaljevali bomo preko Sierra Madre del Sur, ki je v tem delu pokrita s čudovitim gozdom kaktusov. Zatem pa se bomo povzpeli na najsvetejši center starih Zapotekov, Monte Alban. Kraj leži na vrhu hriba in je arheološko izjemen prostor s trdnjavo, platformami, notranjimi dvorišči, tempeljskimi piramidami in najbolj zanimivim kompleksom Danzates. Vrnili se bomo v Oaxaco in obiskali indijanski trg Zocalo, katedralo, cerkev svetega Dominga in zanimiv regionalni muzej z zlatim zakladom iz groba številka 7 z Monte Albana. Tradicionalna večerja.

- DAN -

6

OAXACA-TUXLA GUTIEREZ- KANJON SUMIDER- SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS

                                                                                                                                                                  
Zjutraj si bomo ogledali stari kolonialni del Oaxace, glavnega mesta istoimenske zvezne države.Ker je iz okolice Oaxace doma tudi Mezcal, bomo (če bo dopuščal čas)  obiskali tudi destilerijo in seveda poskusili Mezcal. Sledi prevoz na letališče in 1-urni let v Tuxlo Gutierez. Po pristanku prevoz do reke Grijalva ,od koder si bomo s čolni ogledlali Canyon de Sumidero. Najmogočnejši del kanjona obdajajo do tisoč metrov visoke stene. Po tej pustolovščini se bomo napotili do San Cristobala

- DAN -

7

SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS – SAN JUAN CHAMULA                                              

 

Dopoldanski ogled sosednjih vasic:  ustavili se bomo v vasici San Juan Chamula in si ogledali še živečo indijansko skupnost, ogledali eno izmed lokalnih hiš ter si pogledali kako pripravljajo hrano, nadaljevali pa v indijansko vas Zinacatan. Pred tipično katedralo je barvita tržnica, na keteri najdete skoraj vse, kar lahko loalno prebivalstvo pridela v teh krajih. Popoldan namenjen sprehodu in ogledu San Cristobala,čudovitega kolonialnega mesta,ki je bil nekoč prestolnica province Chiapas.

- DAN -

8

SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS–AQUA AZUL––PALENQUE                         

Po zanimivi in hriboviti pokrajini najrevnejše mehiške države Chiapas se bomo odpeljali do čudovitih slapov Aque Azul, ki je dobila ime po svoji sinje modri barvi. Prelepo okolico krasijo poleg slapov še zračne korenine mangrove. Proti večeru bomo skozi džungelski predel Chiapasa prispeli v eno najlepših majevskih mest Palenque. Ogledali bomo znamenite ruševine v Palenquah, kjer se dopolnjujeta veličastna arhitektura in bujna vegetacija tropskega gozda. Od velikega mesta s pet tisoč stavbami jih je danes ostalo le štiriintrideset. Najveličastnejši je tempelj napisov, v katerem so leta 1952 našli nedotaknjen grob velikega svečenika. Še danes je v kripti sarkofag, ki je bil prekrit z osemtonsko kamnito ploščo.

- DAN -

9

PALENQUE – UXMAL   – MERIDA                                                                         

Cca 500 km bomo prevozili ta dan. Vozili se bomo po ravniskem delu polotoka Yucatan, prečkali reko Usumacinta, ki je tudi meja z Gvatemalo in  skozi tropsko savano pokrajine Campeche. Popoldne bomo prispeli v nekdanje sveto mesto Uxmal. , ki je z znamenitim nunskim kvadrom, guvernerjevo palačo ter devetintrideset metrov visoko čarovniško piramido biser stare majevske arhitekture. Zvečer si bomo peš ogledali še Merido, ki leži sredi velikega poljedelskega področja. Sprehodili se bomo po bulevarju Montejo in stopili v katedralo, guvernerjevo palačo in popili pijačo pred spanjem na živahnem Zocalo-ju.

- DAN -

10

MERIDA – CHICHEN ITZA – CANCUN/PLAYA DEL CARMEN                       

 

Odpotovali bomo v Chichen Itzo in si na poti ogledali sisalove tovarne in pokopališča Majev. V najveličastnejšem mestu Majev na Jukatanu bomo ostrrmeli ob templju vojščakov, svetem vodnjaku, znamenitem observatoriju, nunski palači in veliki strmi piramidi Kukulcan. Popoldan bomo prispeli v mondeni Cancun ob Karibskem morju.

- DAN -

11

CANCUN/PLAYA DEL CARMEN                                                                            ALL INCLUSIVE

Dnevi, ki bodo  namenjen počitku in aktivnostim po lastni izbiri.

- DAN -

12

CANCUN/PLAYA DEL CARMEN                                                                            ALL INCLUSIVE

Dnevi, ki bodo  namenjen počitku in aktivnostim po lastni izbiri.

- DAN -

13

CANCUN/PLAYA DEL CARMEN                                                                            ALL INCLUSIVE

Dnevi, ki bodo  namenjen počitku in aktivnostim po lastni izbiri.

- DAN -

14

CANCUN/PLAYA DEL CARMEN                                                                            ALL INCLUSIVE

Dnevi, ki bodo  namenjen počitku in aktivnostim po lastni izbiri.

- DAN -

15

CANCUN – MEXICO – MADRID  BENETKE

Prosto do popoldanskega poleta (cca 14.30 uri) proti Mexicu City-u. Nadaljevanje leta v Madrid ob 17.40 uri.

- DAN -

16

MADRID  BENETKE

Pristanek v Madridu naslednji dan ob 07.00 uri zjutraj ter ob 09.20 polet proti Benetkam.

Datumi odhodov