Potovanje v prestolnico velike Britanije je vedno navdušujoče. Večmiljonsko mesto, ki je  gostilo Olimpijske igre, je delno pridobilo novo podobo…  A slednji ob strani stojijo številne druge kulturne, družabne, gospodarske in športne aktivnosti, ki mestu dajejo svoj pečat. Vse pa temelji na izjemno zanimivi in na trenutke celo grozljivi zgodovini največjega otoškega mesta. Z nami boste vse to dodobra spoznali.

PROGRAM POTOVANJA

- DAN -

1

LJUBLJANA–LONDON

Zjutraj zbor potnikov na letališču Brnik in polet proti Londonu. Po predvidenem pristanku na letališču Stansted ob 12.15 uri avtobusni prevoz iz letališče do centra Londona do hotela. Sprehod do bližnjega Covent Garden-a, čas za pozno kosilo v enem od centralnih lokalov v tem delu mesta, zvečer pa ogled musical-a. Prenočevanje.

- DAN -

2

LONDON

Sledi organiziran odhod v predel Docklands (doplača se karta za podzemno železnico), kjer je razstavišče Excel, ki gosti sejem BETT show- sejem učne tehnologije. Povratek v center mesta v popoldanskih urah. Zvečer sledi skupna zgodnja večerja v enem od tipičnih londonskih pubov. Prenočevanje v hotelu v središču mesta.

- DAN -

3

LONDON

Po zajtrku začnemo z ogledom mesta, ki si ga bomo s krožno vožnjo orientacijsko ogledali (cca 4 ure. Popoldne se boste lahko  odpeljali do znamenitega mostu Tower, kjer se boste z ladjico popeljali po reki Temzi ter si ob povratku opcijsko ogledali Tower of London s kronskimi dragulji. Sprehod nazaj proti središču mesta, mimo številnih pomembih stavb, mimo narodne Galerije in Nelsonovenga spomenika, ob Temzi in do Covent gardna… Zvečer sledi še skupna večerja.

- DAN -

4

LONDON – LJUBLJANA

Zajtrk in prosto.  Lahko se boste podali na avtobusni ogled Londona, kjer si boste ogledali znamenitosti: Westminstrska palača, nato do parka  St. James in Buckinghamske palače in rezidence princa Charlesa. Ogled menjave konjske straže, po White Hallu do Downing Streeta 10, kjer domuje angleški ministrski predsednik, potem pa do Covent Gardna. Tam si boste malce oddahnili. Prosti čas pa boste lahko izkoristili tudi za nakupovanje… Za tiste, ki jim ni do ogledov, pa je možen obisk razvpite veleblagovnice Harrods. Popoldan prevoz na  letališče Gatwick  ter prijava za let domov. Predvideno bomo pristali na letališču Jožeta Pučnika ob 20.20 uri in tako zaključili naše popotovanje.

Datumi odhodov