Pravljična dežela s tropskim podnebjem, plantažami čajevca, zakladi začimb in najlepšimi templji. Eden vrhuncev potovanja je križarjenje po edinstvenem BackWaters-u – mreža rečnih kanalov v Kerali. Mistično potovanje zaključimo s počitnicami na rajskih plažah Maldivov.

PROGRAM POTOVANJA

- DAN -

1

 LET LJUBLJANA – CHENNAI

Odhod iz Ljubljane proti Indiji z pristankom v mestu Chennai v Južnji Indiji. Chennai je glavno mesto zvezne države Tamil Nadu in  spada med enega izmed najbolj obiskanih Indijskih mest s strani turistov. Mesto je znano po množičnih tempeljih, muzejih, kulinariki in kulturnih prireditvah. Po prihodu v namestitev sledi večerja in nočitev.

- DAN -

2

CHENNAI

Ogled glavnega mesta države, znane po veličastnih templjih in skulpturah iz časov mogočne vladarske dinastije Chola, ki je vladala med 9. in 13. stol.. Obisk narodne galerije in muzeja, trdnjave St. George, stolnice St. Thome in druge najdaljše mestne peščene plaže na svetu – 12 km plaže Marina Beach. Plaža je vredna ogleda zaradi številnih kamnitih skulptur, ki krasijo obalno cesto in predstavljajo indijske zgodovinske like kot je Mahatma Gandhi.

- DAN -

3

 CHENNAI – KANCHIPURAM –MAHABALIPURAM – PONDICHERRY

Po zajtrku potovanje v Kanchipuram, eno izmed sedmih svetih mest Indije in obenem eno najstarejših mest južne Indije. Mesto na obali reke Palar imenujejo zaradi številnih templjev tudi »mesto 1.000 templjev«. Najlepše tri bomo tudi obiskali (Kailasanatha, Ekambareshwara – posvečen bogu Shiva in Vaikuntaperumal – posvečen bogu Vishnu). Kanchipuram je poznan tudi po izdelovanju svilenih sarijev. Po ogledu nadaljevanje potovanja v antično pristanišče Pallavan pri Mamallapuram. Pristaniško mesto iz 7. stol. naj bi dobilo ime po kralju Mamalli iz dinastije Pallava. Številni zgodovinski spomeniki, izklesani med 7. in 9. stol., so danes pod zaščito UNESCA. Obalni tempelj, ohranjen edini izmed sedmih, je zgrajen iz izklesanih skalnih kvadrov prinesenih na obalo. Po zgodovinskih zapisih se v okolici v morju nahaja sedem pagod.  Nadaljevanje vožnje v Pondicherry, v preteklosti francoska naselbina, kjer je še danes v arhitekturi in kulturi vidna močna, večstoletna, povezava s francosko oblastjo. Nastanitev v hotelu.

- DAN -

4

PONDICHERRY  TANJORE MADURAI

Zjutraj kratek ogled botaničnih vrtov in cerkve Svetega srca Jezusovega, Promenade, vladnega parka, templja Manakul Vinayagar, knjižnice Roman Rolland, Sri Aurobindo Ashrama in francoskega inšituta. Nadaljevanje  v Tanjore, nekdaj glavno mesto mogočne dinastije Chola. Mestece v zelenju riževih polj (»riževa skleda Tamil Nadu«), je pomembno središče južno indijske umetnosti in arhitekture. Veličastni templji pod zaščito UNESCA nemo pričajo o blišču dinastije Chola. Nadaljevanje potovanja v Madurai, skozi stoletja središče učenosti in romarsko središče. Če se bo časovno izšlo, predlagamo zvečer še obisk Meenakshi templja kjer bi prisostvovali večernemu molitvenemu obredu.

- DAN -

5

 MADURAI – PERIYAR (THEKKADY)

po zajtrku obisk palače Tirumalai Nayak – nekdanje kraljeve rezidence, Mariamman Tank in Koodal Alaga templja. Raziskovanje južne Indije bomo nadaljevali s potovanjem v prestolnico začimb – Thekkady, na meji držav Tamil Nadu in Kerala. Tu so doma črni poper, kardamom, cimet in nageljnovi klinčki. Thekkady pa je tudi narodni park in edinstveno pribežališče divjih živali ogromnih razsežnosti (777 km2) z umetnim jezerom, ki se napaja iz reke Periyar. Vedno zeleni in vlažni listnati gozdovi in travnate površine savane so domovina slonov, tigrov, opic in drugih živali. Največja atrakcija pa so vsekakor črede divjih slonov, ki se prihajajo igrat na obalo jezera. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. Zvečer predlagamo, da si po napornih dnevih potovanja privoščite holistično ayurveda masažo.

- DAN -

6

PERIYAR – COCHIN zajtrk, večerja, nočitev

Vožnja skozi bujne nasade kave, čaja, … Nadaljevanje vožnje v Cochin, na obali Arabskega morja. Mesto je eno glavnih pristanišč v državi. Leta 1503 so ga osvojili Portugalci, tako je bil Cochin prva evropska kolonialna naselbina v Indiji. Ogled mesta: obisk portugalske cerkve iz leta 1562 in židovske sinagoge, palače Mattancherr.

- DAN -

7

KOCHIN – BACKWATERS

Današnji dan je namenjen odkrivanju in spoznavanju ene največjih znamenitosti južne Indije, rečnih kanalov, bolj znanih pod imenom Backwaters. Gre za svetovno znamenitost, kjer se v dolžini več kot 900 kilometrov spletajo rečni kanali, ki so ponekod široki le nekaj metrov, spet drugje pa tudi preko sto metrov. Vkrcamo se na lokalno keralsko ladjo in plujemo po pajčevini rečnih kanalov in se prepuščamo idili tradicionalnega življenja in okoliškega dogajanja. Izgubljamo se v različnih odtenkih zelenja, keralske cerkvice bežijo mimo nas. Kar mrgoli malih trajektov, ribiških čolnov in vodnih taksijev. Nočitev.

- DAN -

8

KOCHIN – MALDIVI

Prihod na idilične Maldive. Počitnice: ležanje na plaži, šnorkljanje, potapljanje, plavanje z Mantami in še mnogo več…..

- DAN -

9

MALDIVI

Še nekaj trenutkov počitka na rajskih Maldivih, nato pa vrnitev nazaj proti Sloveniji.

02.03.2023

Datumi odhodov

  • 02.03.2023
  • Odprte prijave