PROGRAM POTOVANJA

- DAN -

1

BENETKE – EVROPA – LIMA

Polet iz Evrope proti Limi. Po pristanku v glavnem mestu Peruja, prevoz v stari del mesta, nastanitev v hotelu. Hotel je bolj preprost, vendar z vsem potrebnim udobjem. Sprehod do glavnega trga, ogled katedrale in predsedniške palače. Nočitev.

- DAN -

2

LIMA – HUACACHINA

Po zajtrku zgodaj zjutraj premik proti jugu, vožnja ob Tihem oceanu. Najprej postanek za ogled otokov Ballestas, kjer še danes kopljejo ptičje gnojilo, ki je včasih predstavljalo pomemben del perujskega izvoza. Nadaljevanje v oazo v Huacachino, še prej pa ogled vinoteke in muzeja predinkovske kulture. Spanje v hotelu.

- DAN -

3

HUACACHINA  – NAZCA

Po zajtrku vožnja z buggy-ji po puščavi, pravo adrenalinsko doživetje. Prosto za tuš, nato pa premik v Nazco,  prelet z letalom znamenitih in mističnih »Nazca lines«.  Zvečer vkrcanje na lokalni bus in nočna vožnja v Arequipo (cama bus, kar zagotavlja sedež/posteljo  in soliden spanec)

- DAN -

4

NAZCA – AREQUIPA

Po prihodu v Arequipo, namestitev v hotelu v centru mesta. Cel dan v Arequipi (ogled samostana Santa Catalina, mumije Juanite) – priporočamo, da smo tukaj ta dan zaradi aklimatizacije za Cusco. Zvečer večerja na glavnem trgu. Spanje v hotelu v centru mesteca.

- DAN -

5

AREQUIPA – CUZCO

Po zajtrku odhod na letališče in let v Cusco. Po pristanku sledi orientacijski sprehod po nekdanji prestolnici inkovskega imperija, obisk inkovskega muzeja, spanje v hotelu v centru mesta.

- DAN -

6

CUZCO – MACCHU PICHU – CUZCO

Celodnevni izlet z vlakom na Machu Picchu in nazaj, spanje v hotelu v Cuzcu. Zvečer obisk znamenitih diskotek s tipično glasbo ali sprehod po inkovskem mestecu

- DAN -

7

CUZCO – JEZERO TITICACA

Po zajtrku zapustimo Cuzco in z vožnja z busom do jezera Titicaca, nastanitev v Punu, spanje v hotelu v bližini jezera.

- DAN -

8

JEZERO TITICACA – PUNO

Preživeli bomo cel dan na jezeru Titicaca, najprej z ladjo na otoku Taquile, vračamo se mimo plavajočih otokov Uros nazaj v Puno.

- DAN -

9

PUNO – LA PAZ

Po zajtrku odhod proti meji z Bolivijo, z busom preko Coapacabane, kjer bomo uredili mejne formalnosti, nato pa naprej do La Paza. Namestitev v hotelu v centru, sprehod po starem delu mesta, večerja v prijetni restavraciji. Spanje v hotelu.

- DAN -

10

LA PAZ

Po zajtrku sledi ogled mesta La Paz, druga možnost pa je vožnja s kolesom po najnevarnejsi cesti na svetu, naredi se cca 3000 m višinske razlike navzdol J. Proti večeru odhod na avtobusno postajo in vkrcanje na cama bus do Potosija ( prostoren bus, vendar malenkost slabši kot tisti ki ga bomo imeli od Nazce do Arequipe). Nočna vožnja v Potosi.

- DAN -

11

POTOSI

Zjutraj prihod v Potosi, nekoč največje mesto v Ameriki, kjer še danes kopljejo rudo in drage kovine. Skupaj si bomo ogledali rudnika srebra v Potosiju ter poseben način izkopa. Nočitev.

- DAN -

12

POTOSI – UYUNI

Po zajtrku odhod iz Potosija v smeri proti velikemu slanemu jezeru in mestecu Uyuni. Po prihodu v Uyuni sledijo zadnji nakupi in spoznavanje te posebne pokrajine. Nočitev v hotelu.

- DAN -

13

UYUNI – SALAR DE UYUNI

Po zajtrku se začne avanturistični del potovanja: Vožnja z jeepi preko slanega jezera Uyuni , obisk »otoka ribičev«, zvečer prihod na drugo stran jezera. Namestitev v »počitniškem domu«,  spanje v 6 posteljnih sobah, brez tuša ( WC IN UMIVALNIK JE!!!) Zvečer, po večerji, sledi odprto prvenstvo v ping-pongu za veliko nagrado Travelcluba.

- DAN -

14

BOLIVIJSKA PLANOTA – ALTIPLANO

Celodnevno popotovanje po bolivijski planota ( Vulkani, lagune, flamingi…)(prevoz z jeepi), nastanitev pri laguni Colorada , večerja pri domačnih ( čeprav jo tu ponavadi skuhamo sami), nastanitev po sobah, spanje v 6 posteljnih sobah.

- DAN -

15

ALTIPLANO – SAN PEDRO DE ATACAMA

Vrhunec ogledov bolivijske planote dosežemo pri gejzirih, možno kopanje v topli vodi na nadmorski višini skoraj 5.000m,  sledi odhod proti  San Pedru de Atacama (Čile), nastanitev v hotelu. Piknik večerja.

- DAN -

16

SAN PEDRO – SANTIAGO DE ČILE

Dopoldan prosto, popoldan pa  prevoz na letališče, sledi  polet v Santiago de Čile. Po pristanku nastanitev v hotelu. Večerni sprehod po živahnem mestnem središču. Nočitev.

- DAN -

17

SANTIAGO DE ČILE

Ogled mesta in največjih znamenitosti. Po želji ogled tudi bližnje vinske kleti znamenite Concha y Torro (znamka vin  Cassiliero del Diablo). Zvečer odhod v živahen predel mesta in poslovilna zabava. Nočitev.

- DAN -

18

SANTIAGO DE ČILE – EVROPA

Dopoldan prosto, nato pa sledi prevoz do letališča in polet proti Evropi.

- DAN -

19

EVROPA – BENETKE

Po pristanku v Evropi sledi polet še do enega bližnjih letališč ter po pristanku odhod proti domu.

Datumi odhodov