Splošne informacije:


 • Cena vključuje

  Letalski prevoz, prevozi letališče - hotel - letališče, nastanitve v preverjenih hotelih, najem vozila, vodeni ogledi mest in znamenitosti

 • Doplačila

  Napitnine (vodniku na poti), kos oddane prtljage do 23 kg, vstopnine,gorivo, enoposteljna soba

 • Vizum

  Za vstop v ZDA vizum ni potreben, najmanj 10 dni pred odhodom morate izpolniti ESTA - elektronsko prijavo za vstop v ZDA.

 • Cepljenja

  COVID 19

PROGRAM POTOVANJA

- DAN -

1

BENETKE/ ZAGREB – ATLANTA

Polet  v ZDA, pristanek v popoldanskih urah. Prevzem avtomobiloa in vožnja v center mesta, sprehod in prenočvanje..

- DAN -

2

ATLANTA

Kljub temu, da Atlanta daje vtis moderne metropole pa ni izgubila južnjaškega šarma, kot ga je v svoji knjigi V vrtincu opisala Margaret Mitchel. Njeno hišo še vedno lahko obiščete na ulici Peachtree Street. Atlanta je danes modern mesto, poslovno središče in največje prometno (železnica, avtoceste, največje letališče na svetu po številu potnikov) vozlišče jugovzhodnega dela ZDA. Nočitev.

- DAN -

3

ATLANTA – ASHEVILLE (GREAT SMOKY MOUNTAINS NATIONAL PARK 310 KM)

Ta dan vas bo pričakala prelepa pokrajina Great Smoky Mountains National Parka. Dan za ogled parka, ki je znan po svojih naravnih in zgodovinskih stavbah, cerkvah, hišah, šolah ki so jih zgradili prvi priseljenci. Nočitev v Ashevillu.

- DAN -

4

ASHEVILLE – NASHVILLE (470 KM)

Vožnja skozi vzhodni in osrednji Tennessee do Nashvilla, središča country glasbe. Obisk Country Music Hall of Fame vam bo ponudil odličen vpogled v zgodovino country glasbe, medtem ko vam bo obisk tradicionalnih honky – tonky barov na Broadwayu morda razkril bodoče zvezde. Nočitev.

- DAN -

5

NASHVILLE – DESTILARNA JACK DANIELS – NASHVILLE

Odhod proti jugu, v znamenito destilarno enega najpopularnejših Whiskey-ov v ZDA, Jack Daniels. V tem srediišču boste lčaho spoznali destiulerijo ter poskusili števile različice… ker v teh letih praznujejoi 150 letnico delovaja, imajo na voljo tudi posebne edicije ( pokušina in nakup). Povratek v hotel in ptrenočevanje

- DAN -

6

NASHVILLE- MEMPHIS (270 KM)

Povratek na severno cesto, nadaljevanje  po cesti med Nashvillom in Memphisom, ki se imenuje Music Highway. Na tem področju so se razvile številne zvrsti glasbe. Memphis je mesto v katerem se je rodil rock’ n’ roll. Graceland, ranč na katerem je živel Elvis Presley vsako leto obišče na tisoče njegovih oboževalcev. Nočitev.

- DAN -

7

MEMPHIS – VICKSBURG (400 KM)

Za vse oboževalce bluesa priporočamo postanek v Indianoli. Tam boste našli B.B. King muzej, ki je v celoti posvečen pomembnemu kitaristu in pevcu. Vicksburg je poznan po številnih tipičnih južnjaških hišah, kot je Anchuca Historic Mansion, ki jo lahko obiščete. Nočitev.

- DAN -

8

VICKSBURG – VACHERIE – NEW ORLEANS (400 KM)

Ob Missisipiju so obnovljene številne vile, ki so bile zgrajene pred ameriško državljansko vojno in ki so nekoč bile srca veleposesti in so danes odprte za obiskovalce. Lahko si pogledate Laura Plantation v Vacheriu. Nadaljevanje v New Orleans: Uživajte v francoski četrti, sprehodite se ob Mississipiju ali po idiličnem Garden Districtu. New Orleans je bil hudo prizadet v orkanu Katrina in posledice so, predvsem v predmestjih, še vedno vidne. Nočitev.

- DAN -

9

NEW ORLEANS

Sprehajte se med uličicami, obiščite Voodoo muzej, poslušajte jazz, ki prihaja iz številnih barov in poizkusite začinjeno kreolsko kuhinjo. Nočitev.

- DAN -

10

NEW ORLEANS – OAK ALLEY PLANTATION (90 KM)

Zjutraj vožnja proti severozahpdu, ob reki Missisipi… ogled ene najbolj razvpitih posesti v ZDA:  najprej ogoed starega vhod na Oak Alley Plantation, ki ga obdajajo 300 let stari hrasti. Pogled na moderni grški arhitekturni stil vile je nekaj posebnega. Posest Oak Valley sodi med najlepše na jugu ZDA in na njej so snemali številne filme. Nočitev v bližnjem kraju.

- DAN -

11

OAK PLANTATION –  BATON ROUGE

Dopoldanski odhod iz mesta, kratka vožnja proti Baton Rouge. Ogled stare prestolnice države Louisiana, tako stari »capitol« ki je preurejen v muzej, kot tudi novega dela. Namestritev in nočitev.

- DAN -

12

BATON ROUGE – LAKE CHARLES

Vožna do Crawfish town, naprej mimo Laffayette, kjer si boste lahko ogledali znamenite ostanke nacije »Cayun«, in centra Arcadiana, nadaljevanje naprej do Lake Charles. Mestece je poznano po svojim igralnicah in zabaviščnem parku. Nastanitev

- DAN -

13

LAKE CHARLES – HOUSTON

Vožna pa obalnih cestah (z dvema vemsnima »povratkoma« na celino) vse do Galvestona in znamenite obale/ plaže, ki se nahaja samo steljaj od Houston-a. Nadaljevanje v to miljonsko mesto, namestitev v hotelu.

- DAN -

14

HOUSTON

Cel dan za ogled Houston-a: NASA Space center, živalski vrt, mestni akvarij ter predel, kjer se nahajajo številni muzeji. Lahko pa se odločite tudi sprehod ( ali vodeno turo) ki vključuje ogled nekaterih pozmenih tunelov v centru mesta. V mestu pa se nahajajo tudi nekatere distilarne Whisey-a in lokalne varilnice piva… Prenočevanje

- DAN -

15

HUSTON – EVROPA

Dopoldan prosto za zadnje nakupe ali oglede, nato pa odhod na letališče. Vračilo avtomobila in odhod na terminal ter prijava za let proti Evropi. Polet preko noči v Evropo.

- DAN -

16

EVROPA – BENETKE/ZAGREB

Po pristanku v Evropi, nadaljevanje leta v Benetke/ Zagreb. Konec potovanja

Datumi odhodov