‘Down Under’ nas pričakuje njamanjši kontinent, ki pa popotnikom na našem potovanju nudi zelo veliko: sodobni velemesti Melbourne in Sydney, sveta gora Uluru, potaplanje ob Velikem koralnem grebenu, vožnja ob morju po ‘Great Ocean Road’-u, Port Campbel z znamenitimi dvanajstimi apostoli, koale, kenguruji…

PROGRAM POTOVANJA

- DAN -

1

LJUBLJANA–ZAGREB- LONDON – MELBOURNE  – SYDNEY / obroki na letalu

Zbirališče potnikov na letaišču Pleaso v Zagrebu. Odhod letala in let preko Londona proti Avstraliji

- DAN -

2

AZIJA–MELBOURNE – SYDNEY  / obroki na letalu

Na letu za Avstralijo kratek postanek v Dubai-u , nato nadaljevanje leta preko Melbourna v Sydney. Nočni let.

- DAN -

3

SYDNEY

Prihod v Sydney v jutranjih urah. Po opravljenih carinskih in policijskih formalnostih avtobusni ogled mesta – te čudovite avstralske metropole, prestolnice zvezne države Novi Južni Wales. Sydney ni glavno, je pa najstarejše, največje ter poslovno najpomembnejše avstralsko mesto. S svojo lego na bregovih členovitega zaliva Tihega oceana se kot dlan s številnimi prsti zajeda v celino in velja za enega najlepših pristaniških mest na svetu. Vožnja mimo slovite Opere – arhitekturne mojstrovine, Pristaniškega mosta (Harbour Bridge) in The Rocksa – najstarejšega naseljenega predela Sydneyja, kjer se združita burna preteklost in moderna sedanjost. Ustavili se boste v krasnih Botaničnih vrtovih in uživali ob čudovitem pogledu na mesto. Mogoče še krajši postanek na ribji tržnici in prosto za kosilo. Obisk vzhodnih predmestij, postanek ob južni glavi vhoda v sydneyjski zaliv (South Head) z odličnimi panoramami središča mesta. Nadaljevanje vožnje do svetovno znane plaže Bondi Beach. Prevoz do hotela in nastanitev. Popoldne sprehod do živahne marine Darling Harbour, za doplačilo (na licu mesta) predlagamo ogled Sydneyjskega akvarija in njegovih morskih psov ter vzpon na Sydneyjski stolp, od koder je razgled na celotno mesto.Prenočevanje.

- DAN -

4

SYDNEY / zajtrk, popoldanska malica

Za prvi avstralski zajtrk si lahko privoščite »vegemite« (avstralski namaz, ekstrakt kvasovk) sendvič. Po zajtrku sledi (peš in z ladjo) ogled mesta. Sprehod po najstarejši sydneyjski ulici skozi botanične vrtove do pristanišča Circular Quay, vse do največje znamenitosti Avstralije – sydneyjske opere. Za doplačilo pogled tudi znotraj te arhitekturne mojstrovine ter spoznavanje njenih arhitekturnih posebnosti. Možnost obiska muzeja sodobne umetnosti. Popoldne vkrcanje na ladjo Captain Cook, s katero boste zapluli po mestnih zalivih ter ob kavi in prigrizku uživali v čudovitih stavbah in živahni zgodovini mesta. Zvečer vrnitev v hotel peš ali z javnim prevozom. Prenočevanje.

- DAN -

5

SYDNEY–MODRE GORE–SYDNEY (204 km) / zajtrk

Po zajtrku se odpravimo na celodnevni izlet z vlakom v Modre gore. Vožnja skozi rodovitno ravnino, do strmih pobočij Modrih gora – imenujejo se po modri meglici, ki je svetlobni odsev prašnih delcev, vlažnih kapljic in evkaliptusovega eteričnega olja v zraku. Sprehod skozi mesto Katoomba do Echo Pointa od koder je enkraten pogled na skalo »Tri sestre« — ovito v staro legendo Aboriginov. Posebno doživetje je vožnja z gondolo 450 m nad Cox Crossing kanjonom v podnožju Katoomba Falls ali pa vožnja s panoramsko železnico, ki slovi kot najbolj strma na svetu (oboje za doplačilo). Povratek z vlakom proti Sydneyju in morda še postanek ob stadionu Telstra, enemu glavnih prizorišč Olimpijskih iger leta 2000. Prihod v mesto in prenočevanje.

- DAN -

6

SYDNEY – COFFS HARBOUR

Po zgodnjem zajtrku prevzem avtomobilov in vožnja ( po 4 osebe v avtu) proti severu. Med vožnjo po obalni cesti vzhodne Avstralije si bomo lahko pogledali števile narodne parke, lepe plaže…

Pozno popoldan prihod v prijetno mestece Coff’s Harbour. Nastanitev v hotelu. Prosto za večerjo. Nočitev

- DAN -

7

COFFS HARBOUR – BYRON BAY – GOLD COAST

Zajtrk v lastni režiji,  nato pa nadaljevanje proti severu. Postanek v v Byron Bay-u za ogled, nato pa naprej v mestece Gold Coast, surferski paradiž Avstralije. Nastanitev in nočitev.

- DAN -

8

GOLD COAST – BRISBANE–CAIRNS / zajtrk

Zajtrk, nato vožnja na letališče, oddaja avtomobilov in odhod letala proti Cairnsu, ki leži v tropskem območju severozahodne obale Avstralije. Po pristanku prevoz do hotela. Tam si boste lahko odpočili ob hotelskem bazenu ali se odpravili na sprehod po mestu. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

- DAN -

9

CAIRNS–VELIKI KORALNI GREBEN–CAIRNS / zajtrk, kosilo

Po zajtrku vkrcanje na jadralni katamaran ter plovba do enega najlepših predelov Velikega koralnega grebena, njegovega zunanjega roba. Veliki koralni greben je kolaž 3000 posameznih grebenov in otočkov, ki se razteza več kot dva tisoč kilometrov vzdolž ob obali Queenslanda. Navdušil vas bo z bogastvom morske flore in favne, uživali boste v snorkljanju, imeli priložnost potapljati se z jeklenko, občudovali pisane korale s polpodmornico ter spoznavali edinstveno naravo pod vodstvom morskega potapljaškega biologa. Pozno popoldan vrnitev na kopno in prevoz do hotela. Prenočevanje.

- DAN -

10

CAIRNS–ALICE SPRINGS  – ULURU (AYERS ROCK) – zajtrk, večerja

Prevoz na letališče, od koder bomo poleteli proti središču Avstralije – Uluru ali Ayers Rock. Po pristanku prevzem avtomobilov in 30 min do vznožja monolita Ayers Rocka, ob sončnem zahodu, privoščili tudi kozarec avstralskega penečega vina ter opazovali in fotografirali spreminjajoče se barve na monolitu, ki so posledica sončnega zahoda. Večerja – predlagam piknik na prostem,  nočitev v hotelu.

- DAN -

11

OLGAS – ALICE SPRINGS zajtrk, večerja

Po zgodnjem zajtrku sledi še jutranji ogled, takrat bo tudi  možnost vzpona na vrh. Za lokalno prebivalstvo Anangu, vzpon po njihovem zakonu sicer ni dovoljen, ker ima ta gora za njih poseben duhovni pomen in raje vidijo, da se njihovi zakoni in kultura spoštujejo. Točka vzpona ni zaprta in je tudi opremljena z varnostno ograjo, je pa za podvig potrebna dobra fizična pripravljenost ter športna obutev. Nikakor pa ni priporočljiv vzpon brez vode. Za tiste, ki se ne bodo povzpeli, priporočamo sprehod okrog monolita.  popoldan povratek nazaj proti Alice Springsu- cca 5 urna vožnja. Po prihodu v hotel  sledi  večerja in nastanitev.

- DAN -

12

ALICE SPRINGS –MELBOURNE / zajtrk

Po zajtrku vožnja na letališče, oddaja avtomobila  in odhod letala proti Melbournu. Po pristanku prevzem avtomobilov( 4 osebe v avtu)  in vožnja v center mesta Melbourne, glavno mesto zvezne države Viktorija in drugo največje mesto Avstralije, slovi po svojih parkih, muzejih, galerijah, botaničnem in živalskem vrtu ter športnih prireditvah. Mesto je bilo več kot 70 let glavno mesto celotne Avstralije, v zadnji letih pa se uveljavlja tudi kot gurmanska prestolnica. Proti koncu dneva odhod proti hotelu in Prenočevanje.

- DAN -

13

MELBOURNE–PHILLIP ISLAND–MELBOURNE (284 km) / zajtrk

Zajtrk. Dopoldne ogled mesta in njegovih četrti, vožnja s tramvajem skozi mesto. Med največje znamenitosti sodi stadion Olimpijskih iger iz leta 1956, Viktorijina tržnica, postaja Flinders Station, bližnji, moderno urejeni trg Federation Square ter tretja največja italijanska četrt na svetu – Carlton. Mogoče še obisk živahnega predela St. Kilda, kjer boste doživeli tudi morski utrip mesta. Popoldne vožnja do zavetišča za koale, kjer bomo lahko pobliže spoznali te prisrčne živali. Nadaljevanje vožnje na Philip island, kjer bomo priča »paradi pingvinov«. Vsak večer pingvini odkorakajo iz vode v svoja bivališča ob obali. Prenočevanje.

- DAN -

14

MELBOURNE–DOLINA REKE YARRA–MELBOURNE (130 km) zajtrk

Zadnji dan minulega leta se ne more začet bolje : Po zajtrku izlet v osrčje vinorodne doline reke Yarra, ene najbolj cenjenih vinorodnih dolin v Avstraliji – raj za ljubitelje kakovostnih vin, dobre hrane in razgibane narave. Postanek v predelu Melbourna – Belgrave za okrepčilo pred obiskom kleti..Vožnja v osrčje vinorodne pokrajine. Prosto za kosilo na vrtu številnih vinarij ali pa menu v vinski kleti Fergussons in pokušnja njihove žlahtne kapljice. Nadaljevanje ogledov in pokušin:  npr vinske kleti Domaine Chandon, kjer proizvajajo vrhunske penine in od koder je najlepši pogled na dolino reke Yarra. Strokovnjaki nas bodo popeljali skozi svet penine, imeli pa boste priložnost okusiti tudi najbolj vrhunski šampanjec, s katerim se ponaša vinska klet Domaine Chadon. . Povratek v St Kild, silvestrovanje na prostem ali v kateri od številnih restavracij. Pozno zvečer povratek v hotel Prenočevanje.

- DAN -

15

MELBOURNE–VELIKA OCEANSKA CESTA–MELBOURNE (372 km) / zajtrk, kosilo

Zajtrk. Celodnevni izlet po eni izmed najbolj impresivnih obalnih cest – Veliki oceanski cesti. Velika oceanska cesta predstavlja eno najbolj zanimivih in slikovitih pokrajin, kar jih avstralska obala lahko ponudi. Vožnja mimo »surferske prestolnice« – Torquay, na poti kosilo in postanki na izjemnih točkah, vse do Apollo Baya – znamenitih dvanajst apostolov, teh osamelih skalnatih stebrov. Zvečer vrnitev v Melbourne. Prenočevanje.

- DAN -

16

MELBOURNE – QUEENSTOWN zajtrk, nočitev

Po zajtrku sledi vožnja na letališče in odaja avtomobilov. Sledi direktni polet v Queenstown, ki je znan tudi kot St. Moritz Nove Zelandije. Po prihodu se boste popeljali z gondolo Skyline, s katere se ponujajo čudoviti razgledi na mesto, jezero Wakatipu in okolico. Nastanitev v hotelu.

- DAN -

17

NARODNI PARK FIORDLAND – FJORD MILFORD SOUND zajtrk, nočitev

Odpravili se boste na celodnevni izlet v narodni park Fiordland. Najprej se boste zapeljali do največjega jezera južnega otoka, Te Anau, ki je priljubljena točka za rekreativne ribiče. Od tu boste pot nadaljevali po poti z enim najlepših razgledov na otoku proti Fiordlandu in znamenitemu fj ordu Milford Sound, ki zaradi svoje neokrnjene narave velja za eno najlepših in najbolj priljubljenih točk Nove Zelandije. Čas bo za izlet z ladjico. Popelejali se bomo po fjordu, vmes pa lahko občudovali mnoge slapove in gore. Sledi kosilo na ladji, ob doplačilu pa si boste lahko fjord ogledali tudi z letalom. Vrnitev v Queenstown.

- DAN -

18

QUEENSTOWN – WANAKA – LEDENIK FOX zajtrk, nočitev

Zjutraj vas bo pot vodila mimo reke Cluth in jezera Dunstan do Wanake, simpatičnega letovišča ob istoimenskem jezeru s čudovitimi razgledi in mnogimi lokali. Po kratkem postanku sledi vožnja mimo Haasta, naselja s pridihom divjega zahoda in naprej do področja ledenikov, med katerimi sta najbolj znana ledenika Fox in Franz Josef. Podali se boste do ledenika Fox, sledi nastanitev v hotelu.

- DAN -

19

LEDENIK FOX – GREYMOUTH – CHRISTCHURCH zajtrk, nočitev

Zjutraj se boste ob doplačilu lahko podali na ogled ledenika s helikopterjem. Sledi vožnja čez mestece Hokitika proti Greymouthu, na poti boste lahko uživali v fascinantni pokrajini s slapovi in ledeniki. V Greymouthu  sem bomo podali na alpsko cesto in odšli proti Christchurchu. Sledi nastanitev v hotelu.

- DAN -

20

KAIKOURA  nočitev

Vožnja proti  proti severu, v mestece Kaikoura, ki je znano izhodišče za opazovanje kitov. Lahko se boste podali se boste na izlet z ladjico, z malo sreče boste morda opazili tudi orke, albatrose in tjulnje. Zvečer vrnitev v Christchurch.

- DAN -

21

CHRISTCHURCH –SYDNEY nočitev

Zjutraj se bomo podali na ogled glavnih znamenitosti Christchurcha. Opoldan vožnja proti letališču, vračilo avtomobilov, nato sledi direktni polet v Sydney. Po prihodu v Sydney namestitve v hotelu blizu letališča – prevoz s hotelskim shuttlom. Prosto za večerni izlet v mesto.

- DAN -

22

SYDNEY –  LONDON nočni let

Dopoldan prosto za počitek, zadnje nakupe ali oglede.  Popoldan prijava za let v London, naprej proti Londonu.

26.08.2023

Datumi odhodov

  • 26.08.2023
  • Odprte prijave