Splošne informacije:


  • Cena vključuje

    Letalski prevoz Trst/ Benetke – Buenos Aires –Rio de Janiero - Benetke v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, lokalni letalski prevozi, nočitve v dvoposteljni sobi v hotelih turistične kategorije, kategorije *** in **** po programu, državne takse, vsi prevozi po programu, vstopnine za oglede kjer je to navedeno, spremstvo slovenskega vodnika, stroški organizacije, DDV.

  • Doplačila

    • Tango predstava in večerja 35 € • Večerja s samba predstavo v Riu: 50 € • napitnine (vodniku na poti) 35 USD • enoposteljna soba cca 550 €

  • Vizum

  • Cepljenja

PROGRAM POTOVANJA

- DAN -

1

LJUBLJANA–BENETKE EVROPA–BUENOS AIRES


Zbirališče potnikov na letališču Marco Polo in let preko enega izmed evropskih letališč proti argentinski

prestolnici Buenos Airesu. Po pristanki v argentinski prestolnici sledi ureditev objemnih formalnosti prevoz do hotela in informativni sprehod po mestnem jedru.

- DAN -

2

BUENOS AIRES 

Po zajtrku sledi  poldnevni ogled mesta. Videli bomo najširšo ulico na svetu, Avenido 9 de Junio, Majski trg (Plaza de Mayo), predel Recoleta ter boemsko četrt San Talemo. Sprehodili se bomo po živobarvni La Boci, rojstnemu kraju tanga, ki je osvojil ves svet. Po ogledu mesta prevoz do hotela, nastanitev. Zvečer možnost ogleda predstave Tanga z večerjo. Prenočevanje.

- DAN -

3

BUENOS AIRES–”FIESTA GAUCHA”–BUENOS AIRES 

Po zajtrku sledi “Fiesta Gaucha” – izlet, na katerem boste lahko uživali v lepotah argentinskega podeželja – Las Pampas. Na ranču se bomo srečali s pravimi argentinskimi gauči – pastirji na konjih, ki bodo predstavili veščine jahanja. Postregli nam bodo tudi s pristnimi jedmi z žara – “asado”. Povratek v Buenos Aires. Zvečer zabava v Recoleti. Prenočevanje.

- DAN -

4

BUENOS AIRES – EL CALAFATE 

Po zajtrku prevoz na letališče in let v El Calafate. Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev. To majhno mestece na jugu Argentine slovi kot najboljše izhodišče za izlete v argentinski del

Patagonije. Sledila bo avantura po patagonski stepi, ki navdušuje s svojo edinstveno pokrajino.

Povzpeli se bomo na 1050 m nadmorske višine. Ko bomo prišli do »El Calafate Balcony–ja« se nam bo odprl prekrasen razgled na vzhodni del jezera Argentino. Ob jasnem vremenu je moč videti gori Chalten in Torre. V kolikor nam bo sreča naklonjena, bomo občudovali kondorje v njihovem veličastnem letu. Z malo sreče bomo med potjo videvali tudi guanake in divje konje imenovane »cimarrones«. Vrnitev v hotel in nočitev.

- DAN -

5

EL CALAFATE–LEDENIK PERITO MORENO– EL CALAFATE 

Po zajtrku se boste podali po čudoviti jezerski pokrajini na argentinskem obmejnem andskem ozemlju do narodnega parka Los Glaciares, ki se ponaša s Peritom Morenom, ledenikom, ki je pod zaščito UNESCA že od leta 1978 in katerega led dobesedno zajezi rokav jezera Argentino, ki je največje jezero v Argentini. Cesta se začne vzdolž bregov jezera Argentino, nato se nadaljuje po stepi do vhoda v narodni park, kjer se začne območje andskega patagonskega gozda z iglavci, cedrami, cipresami, grmičevjem in barvitim rastlinjem. Ledenik Perito Moreno je 170 m nad morjem, njegov tok meri 35 km v dolžino, 4 km v širino in 60 m v višino. Ledenik je nastal pred približno 30.000 leti in je v konstantnem gibanju. Približno vsaka tri leta vodna sila prebije to ledeno gmoto, ki se z velikim truščem podira v jezero. Na pomolu »Bajo de Las Sombras« se boste vkrcali na ladjo, kjer boste občudovali veličino ledenika z razdalje prib. 300 m, katerega višina je 60 m nad vodno gladino. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

- DAN -

6

EL CALAFATE–SLAPOVI IGUACU

Zajtrk. Prevoz na letališče in let do slapov Iguaçu ( preko Buenos Airesa) , ki so od leta 1986 vpisani v seznam naravne in kulturne dediščine pri UNESCU. Ti najmogočnejši slapovi na svetu bučijo v osrčju subtropskih gozdov, ob izlivu reke Iguaçu v Parano. Skoraj tristo ločenih slapov pada v globino do 80 metrov. Ta dan si bomo ogledali argentinsko stran slavnih slapov. Po ogledu prehod meje in nastanitev v hotelu na brazilski strani. Peljali se bomo čez most Tancrezo Neves nad reko Iguaçu, ki je naravna meja med Argentino in Brazilijo. Prenočevanje.

- DAN -

7

SLAPOVI IGUAÇU (brazilska stran) – SAO PAOLO

Sledi ogled brazilske strani slapov, kjer je pogled najveličastnejši. Tehnološki razvoj na tem območju je prinesel tudi Itaipu – največjo hidroelektrarno na svetu. Zgradili so jo na reki Parana, na meji med Brazilijo in Paragvajem. Za doplačilo lahko nadaljujete adrenalinsko vožnjo z ladjico pod slapovi. Po ogledih prevoz na letališče in večerni let v Sao Paolo. Prevoz do hotela in prenočevanje.

- DAN -

8

SAO PAOLO – PARATY – COSTA VERDE– ILHA GRANDE

Po zajtrku sledi krajši ogled mesta, nato pa vožnja proti delu obale, ki se imenuje Costa Verde in velja za najlepšo v Braziliji. Po prihodu v mesto Paraty, ki je zaščiteno s strani Unesca sledi vožnja z ladjo na otok Ilha Grande ( v primeru, da bi ladje zvečer ne pluje, je predvideno spanje v Paraty-u in odhod na otok zjutraj)

- DAN -

9

ILHA GRANDE 

Prosti dnevi za poležavanje na plačah, nastanitev pri domačinih, v zasebnih vilah, v »Pousadah«, sobe vse s tuš-WC, TV, ipd… manjših pensionih, kjer kuhajo domačini. Otok Ilha Grande je bil včasih brazilski Alcatraz, na otoku je bil strog zapor in po ukinitvi le-tega se je začel počasi turistično razvijat. Več o otoku na www.ilhagrande.com.br

- DAN -

10

ILHA GRANDE

Prost dan za obisk smaragdne lagune s čolnom, katerega si izposodite na plaži. Večerja v lokalni restavraciji.

- DAN -

11

ILHA GRANDE – COSTA VERDE – RIO DE JANEIRO

Po zajtrku vožnja z ladjo nazaj na celino do mesta Paraty. Sledi avtobusni prevoz z redno linijo do Rio de Janeira. Po prihodu v velemesto, nastanitev v hotelu in prvi stik z novim olimpijskim mestom. Sprehod po Copacabani, morda se ustavimo v Copacabana Palace hotelu na kozarček pred večerjo.

- DAN -

12

RIO DE JANEIRO

Po zajtrku ogled Ria de Janeira. Januarja leta 1503 so portugalski mornarji zapluli v zaliv Guanabara in tako je to mesto brazilskih norčij dobilo svoje ime. Z žičnico se bomo popeljali na Sladkorni stožec, ki nam z vrha ponuja prekrasen razgled. Prav zaradi tega pogleda imajo mnogi Rio de Janeiro za najlepše mesto na svetu, ki ga na eni strani obdajata Atlantik in razvejana obala, na drugi pa s pragozdom porasle gore. Po ogledu vrnitev v hotel. Za doplačilo večerja v originalni brazilski churrascarii, kjer so številne okusne jedi pripravljene in servirane v stilu “rodizio”, po večerji pa sledi še predstava znamenite južno-ameriške sambe, z značilnimi pisanimi kostumi, ki jih uporabljajo med karnevalom. Prenočevanje.

- DAN -

13

RIO DE JANEIRO
Zajtrk. Ogled znamenitega kipa Kristusa Odrešenika in Corcovada. Pot nas bo vodila mimo peščenih plaž, lagune Rodrigo de Freitas do narodnega parka Tijuaca. 120 km2 velika džungla navdušuje z raznovrstnimi tropskimi rastlinami, slapovi ter hribom Corcovado, ki se dviga 713 m nad mestom z znamenitim kipom Kristusa Odrešenika, ki z razprtimi rokami sprejema obiskovalce Ria. Od tu je z zmajem v tandemu  možno skočit-poletet na plažo Ipanema. Popoldan si je možno izposodit kolesa in prekolesarit obalni del mesta in se zapeljat tudi do ene od številnih favel. Po ogledu vrnitev v hotel.

- DAN -

14

SALVADOR DE BAHIA 

Prevoz do letališča in let v Salvador de Bahia – najbolj »afriško« brazilsko mesto. Prevoz do hotela ter nastanitev. Nato se bomo podali po vedno živahnem, kulturno bogatem mestu, ki leži ob vzhodni obali Atlantika. Mesto je ustanovil portugalski guverner Tome de Souza in je bilo od 1549–1763 sedež kolonialne oblasti. Ogledali si bomo stari del mesta, trg Pelourinho, ki je znan po čudoviti arhitekturi iz 16.st., cerkev Sv. Frančiška, tržnico Mercado Modelo. …. Mesto ima poseben čar zaradi mešanja črnske in brazilske kulture, kar se kaže v ljudeh samih, v vzdušju na ulicah, v arhitekturi, hrani in pijači. Mesto se deli na stari (Cidade Alta) in novi del. V starem delu se nahaja predel Pelourinho, ki je morda najzanimivejša točka mesta, kjer so nekoč trgovali s črnskimi sužnji, danes pa je ta predel pod zaščito Unesca, predvsem zaradi pisane, deloma baročne arhitekture, tako da so zgradbe obnovljene v stilu nekdanjega kolonialnega duha. Če na Pelourinho pridemo pozno popoldne ali zvečer, se najbolje naužijemo kulture in življenja Salvadorja. Številne trgovine z izdelki tamkajšnje umetnosti, restavracije, bari in ulice polne živahnih domačinov, so zagotovo nekaj posebnega. Kultura prebivalcev je popolnoma drugačna; so preprosti, zanimivi, individualni, živijo za to, da uživajo, da se družijo in se zabavajo. Takšen način mišljenja se zlahka prenese na obiskovalca, ki občutkov še dolgo ne pozabi. V mestu so številne možnosti za obisk predstave znamenite capoeire, brazilskega bojnega plesa. Zvečer si (za doplačilo) lahko ogledate predstavo ene izmed najbolj cenjenih folklornih igralskih skupin na svetu – Balé Folclórico da Bahia. Po predstavi, ki je v Teatru Miguel Santana sledi povratek v  hotel.

- DAN -

15

SALVADOR DE BAHIA–CACHOEIRA 

Po zajtrku bo sledil celodnevni izlet še na brazilsko podeželje–Cachoeira Country Hide. Pot nas bo vodila na zahodno stran zaliva. To je področje sladkornega trsa, umirjenih kolonialnih mestec in živahnih tržnic. Peljali se bomo čez hribovje Cachoeira in ustavili v kraju Santo Amaro. Vrnitev v Salvador de Bahia in prenočevanje.

- DAN -

16

SALVADOR DE BAHIA–RIO DE JANEIRO–EVROPA 

Zajtrk in prosto dopoldan. Prevoz na letališče v Salvadorju, let proti Riu de Janeiru in nadaljevanje leta proti Evropi. Nočni let.

- DAN -

17

EVROPA–LJUBLJANA

V popoldanskem času pristanek na enem izmed evropskih letališč in nadaljevanje leta v Benetke ter odhod proti domu.

Datumi odhodov