• Delhi – več kot samo prestolnica
 • Tadž Mahal – spomenik ljubezni
 •  Kalkuta – kolonialni biser
 •  Puškar – romantika ob jezeru,
 •  Radžastan – puščava barvitih ljudi,
 •  Ganges – zaplujte po sveti reki,
 •  Varanasi – mesto smrti in življenja,
 •  Narodni park Ranthambore – tigri v narodenm parku

Splošne informacije:


 • Cena vključuje

  Letalski prevoz Evropa – New Delhi – Evropa in vsi notranji leti v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, nočitve v dvoposteljni sobi, obroki po programu v hotelih turistične kategorije 3+, 4 in 5 * po programu, državne takse, krožno potovanje po programu z turističnim avtobusom, spremstvo slovenskega vodnika (predviden Miha Ahčan), lokalno vodenje in stroške organizacije

 • Obvezna doplačila

  Napitnine : 50$ - vodniku na poti

 • Doplačila, vstopnine

  Večina vstopnin je vštetih v program, izjema je safari v narodnem parku, kjer so na voljo različne opcije : cene od 55$ pa do 140$ po osebi

 • Vizum

  Da, e-visa, cena 25$

 • Cepljenje

  niso potrebna

PROGRAM POTOVANJA

- DAN -

1

LJUBLJANA /ZAGREB – DELHI

Zbirno mesto potnikov na letališču  in  prijava na let. Polet preko enega izmed  vmesnih letališč proti Delhiju. Obrok na letalu. Pristanek na delhijskem letališču. Po ureditvi vstopnih formalnosti, prevoz v hotel in nočitev.

- DAN -

2

DELHI

Zajtrk, kateremu bo sledil ogled glavnega mesta Indije. Mesto se deli na Stari Delhi, kjer je bila prestolnica Indije v času vladavine muslimanskih (Mogulskih) vladarjev od 17. do 19. stoletja, s tipičnimi orientalskimi četrtmi, ozkimi ulicami, bazarji, mošejami ter na ostali del mesta – Novi Delhi, pretežno zgrajen v času britanske kolonizacije – prostrano, odprto mesto, kjer je večina vladnih poslopij in veleposlaništev. Ogledali si bomo zunanjosti palač in poslopij v novem Delhiju: Chadni Cowk (nakupovalni raj Delhija), Quatab Minar (kompleks poslopij, ki izvirajo iz vladavine Muslimanov iz 12. stoletja), Humayanova grobnica (odličen primerek Mughalske arhitekture), India Gate (spomenik 90.000 padlim Indijcem v I. svetovni vojni), poslopja predsedniške palače in parlamenta. Po ogledih kosilo, namestitev in popoldan prosto za kongres. Nočitev.

- DAN -

3

DELHI -AGRA

Zajtrk. Še panoramski ogledi starega Delhija: Red Fort (slavna Rdeča trdnjava z 18 km dolgim obzidjem iz leta 1648), Jama Masjid (največja mošeja v Indiji), Raj Ghat in Shantivana (kraj, kjer sta bila kremirana Mahatma Ghandi in Jawaharlal Nehru), tempelj Lakshminarayan (moderni hindujski tempelj). Po ogledih vožnja proti Agri. Postanek v Sikandri, kjer bomo videli mavzolej posvečen največjemu od mogulskih vladarjev – Akbarju. Po prihodu v Agro sledi namestitev v hotelu in večerja. Nočitev.

- DAN -

4

AGRA

Zajtrk. Obisk grobnice Taj Mahal – izjemnega spomenika večni ljubezni mogulskega šaha Jahana, svoji preminuli ženi Mumtaz Mahal. Sledi obisk Agra Fort-a, mogočne trdnjave, ki za obzidjem varuje pravo mesto palač, med njimi tudi: Anguri Bagh, Golden Pavilions, Khas Mahal, Diwan-I-Khas, Diwan-I-Am (dvorane za zasebne in javne sprejeme) – vse odlične primere mogulske arhitekture. Obisk mavzoleja Itmad-du-Daulah, katerega arhitekturna zasnova je predhodnica mavzoleja Taj. Po ogledih nazaj v hotel. Večerja. Nočitev.

- DAN -

5

AGRA – NARODNI PARK RANTAHAMBORE – JAIPUR

Zgodnji zajtrk, nato pa vožnj mimo mesta Gangapur v smeri proti narodenmu parku Ranthambore. Narodni park Ranthambore je znan kot izjemno nekdanje lovišče maharadž, danes pa v njem prebivajo številni tigri v naravnem okolju.. in slednji bodo naš osnovi cilj tega dne… Proti koncu dneva sledi vožnja proti Jaipurju, cca 130 km oddaljenem mestu.. Ob prihodu v Jaipur sledi pozna večerja, namestitev in nočitev.

- DAN -

6

JAIPUR – AMBER – JAIPUR


Po zajtrku izlet v 11 km oddaljeno mesto Amber – staro prestolnico države Jaipur. Tu bomo obiskali trdnjavo / palačo Amber Fort, ki kraljuje na hribu nad mestom. To je čudovita palača in izjemen primer rajputske arhitekture. Enega izmed vrhuncev ogleda bo pričarala ježa slonov, ki jih uporabljajo obiskovalci za vzpon/spust. Vrnitev v Jaipur in panoramski ogled mesta, ki je glavno mesto države Rajastan: mestna palača – bivša kraljeva palača, ki se dviga kvišku v samem središču mesta in v katerem delu še živijo potomci bivše vladarske družine. V palači je tudi muzej z bogato zbirko tkanin, preprog, orožja, slik… Sestavni del palače je tudi astronomski observatorij Jantar Mantar – največji in najlepši od petih, ki jih je postavil maharadža Jai Singh II. Na poti po mestu bomo videli tudi eno najsijajnejših palač v mestu – Hawa Mahal (Palača vetrov), kjer je na petnadstropni fasadi nameščenih 953 malih oken. Večerja. Nazaj v hotel. Nočitev.

- DAN -

7

JAIPUR – PUŠKAR


Po zajtrku se bomo odpeljali proti Puškarju v državi Radžastan, s čudovito lego ob jezeru Puškar, katerega je kot pravi izročilo ustvaril eden izmed vrhovnih bogov – Brahma. Velja za enega petih najsvetejših Hindujskih mest Indije, kjer se nahaja tudi eden izjemno redkih temeljev posvečenih Brahmi. Po ogledu mesta in poslopij številnih templjev sledi vožnja ob samem jezeru, kjer letno prirejajo svete obrede kopanja. Za konec še postanek na pristnem Puškarjevem bazarju. Večerja. Prevoz v hotel. Nočitev.

- DAN -

8

PUŠKAR – NAWALGAR

Zajtrk. Prevoz na sever proti Nawalgarju, ki je poznan po svojih veličastnih havelijih, nekdanjih privatnih palačah Radžastanskih veljakov, ki prekrasno odsevajo arhitekturo območja. Znamenite so prav tako stenske poslikave in freske, zaradi katerih je območje dobilo naziv »Galerije na prostem«. Na območju je poznano tudi poslopje utrdbe iz 18. stol. Radžputskega poveljnika Nawal Singha. Po ogledih večerja, namestitev in nočitev.

- DAN -

9

NAWALGAR  –  VARANASI


Zajtrk. Po zaključenih ogledih prevoz do letališča in polet proti Varanasi-ju. Popoldne se zapeljemo do bližnjega Sarnatha, kjer je Buda prvič spregovoril svojim petim učencem in kjer se danes nahaja stupa in budistični templji. Pozno popoldan sprehod po ulicah svetega mesta ob reki Ganges. Večerja in nočitev v hotelu.

- DAN -

10

VARANASI – KALKUTA

Ob jutranjem svitu se z ladjico popeljemo po reki Ganges in opazujemo vsakdanje življenje in jutranjo molitev, duhovnike, pralce perila, svete može, berače, romarje, svete krave ….  Varanasi se uvršča tudi med 7 najsvetejših Hindujskih mest.  Zvečer polet proti Kalkuti, namestitev v hotelu in nočitev.

- DAN -

11

KALKUTA

Po zajtrku si ogledamo glavne znamenitosti mesta: Kalijev tempelj, dom Matere Tereze, most/reko Hoogley s tržnico rož ter britansko zapuščino… Nekaj časa bo ostalo še za nakupe in zadnjo skupno večerno druženje. Nočitev v Kalkuti

- DAN -

12

KALKUTA– ANDAMANSKI OTOKI

Transfer na letališče in polet proti Sloveniji za potnike, ki zaključijo potovanje. Za ostale sledi jutranji let na Andamanske otoke, v Port Blair. Sledi prevoz z ladjo na otok Hawelock in nato še do hotela ***+, nastanitev v hotelu in prosto za spoznavanje okolice.

- DAN -

13

ANDAMANSKI OTOKI

Prosti dnevi za uživanje, kopanje, potapljanje ali raziskovanje teh otočkov.

- DAN -

14

ANDAMANSKI OTOKI

Prosti dnevi za uživanje, kopanje, potapljanje ali raziskovanje teh otočkov.

- DAN -

15

ANDAMANSKI OTOKI

Prosti dnevi za uživanje, kopanje, potapljanje ali raziskovanje teh otočkov.

- DAN -

16

ANDAMANSKI OTOKI – KALKUTA – DELHI –  EVROPA

Za potnike, ki zaključijo potovanje sledi prevoz na letališče in polet preko Kalkute proti Evropi in Sloveniji. prihod v Slovenijo 17 dan .

 

15.02.2025

Datumi odhodov

 • 15.02.2025
 • Odprte prijave