Splošne informacije:


 • Cena vključuje

  Letalski prevoz Evropa – New Delhi – Evropa in vsi notranji leti v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, nočitve v dvoposteljni sobi, obroki po programu v hotelih turistične kategorije 3+, 4 in 5 * po programu, državne takse, krožno potovanje po programu z turističnim avtobusom, spremstvo slovenskega vodnika (predviden Miha Ahčan), lokalno vodenje in stroške organizacije

 • Obvezna doplačila

  Napitnine : 35$ - vodniku na poti

 • Doplačila, vstopnine

  Večina vstopnin je vštetih v program, izjema je safari v narodnem parku, kjer so na voljo različne opcije : cene od 55$ pa do 140$ po osebi

 • Vizum

  Da, e-visa, cena 25$

 • Cepljenje

PROGRAM POTOVANJA

- DAN -

1

LJUBLJANA – ZAGREB – DELHI

Zbirno mesto potnikov na letališču Pleso v Zagrebu in  prijava na let. Polet letala preko enega izmed      evropskih letališč ( Dunaj) proti Delhiju. Obrok na letalu. Pristanek na delhijskem letališču. Po ureditvi vstopnih formalnosti, prevoz v hotel in nočitev.

- DAN -

2

DELHI

Zajtrk, kateremu bo sledil ogled glavnega mesta Indije. Mesto se deli na Stari Delhi, kjer je bila prestolnica Indije v času vladavine muslimanskih (Mogulskih) vladarjev od 17. do 19. stoletja, s tipičnimi orientalskimi četrtmi, ozkimi ulicami, bazarji, mošejami ter na ostali del mesta – Novi Delhi, pretežno zgrajen v času britanske kolonizacije – prostrano, odprto mesto, kjer je večina vladnih poslopij in veleposlaništev. Ogledali si bomo zunanjosti palač in poslopij v novem Delhiju: Chadni Cowk (nakupovalni raj Delhija), Quatab Minar (kompleks poslopij, ki izvirajo iz vladavine Muslimanov iz 12. stoletja), Humayanova grobnica (odličen primerek Mughalske arhitekture), India Gate (spomenik 90.000 padlim Indijcem v I. svetovni vojni), poslopja predsedniške palače in parlamenta. Po ogledih kosilo, namestitev in popoldan prosto za kongres. Nočitev.

- DAN -

3

DELHI – NAWALGARH

Zajtrk Še panoramski ogledi starega Delhija: Red Fort (slavna Rdeča trdnjava z 18 km dolgim obzidjem iz leta 1648), Jama Masjid (največja mošeja v Indiji), Raj Ghat in Shantivana (kraj, kjer sta bila kremirana Mahatma Ghandi in Jawaharlal Nehru), tempelj Lakshminarayan (moderni hindujski tempelj).Prevoz  proti Nawalgarju, sledi večerja, namestitev in nočitev.

- DAN -

4

NAWALGARH – PUŠKAR

Po zajtrku sledi ogled mesta, ki je poznan po svojih veličastnih havelijih, nekdanjih privatnih  palačah Radžastanskih veljakov, ki prekrasno odsevajo arhitekturo območja. Znamenite so prav tako stenske poslikave in freske, zaradi katerih je območje dobilo naziv »Galerije na prostem«. Na območju je poznano tudi poslopje utrdbe iz 18. stol. Radžputskega poveljnika Nawal Singha. Po ogledih se bomo odpeljali proti Puškarju v državi Radžastan, s čudovito lego ob jezeru Puškar, katerega je kot pravi izročilo ustvaril eden izmed vrhovnih bogov – Brahma.. Po prihodu sledi postanek na pristnem Puškarjevem bazarju, nekaj časa prosto za obrok. Namestitev v hotelu in nočitev.

- DAN -

5

PUŠKAR- JAIPUR

Po zajtrku sledi ogled Puškarja, ki velja za enega petih najsvetejših Hindujskih mest Indije, kjer se nahaja tudi eden izjemno redkih temeljev posvečenih Brahmi. Po ogledu mesta in poslopij številnih templjev sledi vožnja ob samem jezeru, kjer letno prirejajo svete obrede kopanja. Nadaljevanje poti proti Jaipurju. Po prihodu namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

- DAN -

6

JAIPUR – AMBER – JAIPUR – SAWAI MADHOPUR

Po zajtrku izlet v 11 km oddaljeno mesto Amber – staro prestolnico države Jaipur. Tu bomo obiskali trdnjavo / palačo Amber Fort, ki kraljuje na hribu nad mestom. To je čudovita palača in izjemen primer rajputske arhitekture. Enega izmed vrhuncev ogleda bo pričarala ježa slonov, ki jih uporabljajo obiskovalci za vzpon/spust. Vrnitev v Jaipur in panoramski ogled mesta, ki je glavno mesto države Rajastan: mestna palača – bivša kraljeva palača, ki se dviga kvišku v samem središču mesta in v katerem delu še živijo potomci bivše vladarske družine. V palači je tudi muzej z bogato zbirko tkanin, preprog, orožja, slik… Sestavni del palače je tudi astronomski observatorij Jantar Mantar – največji in najlepši od petih, ki jih je postavil maharadža Jai Singh II. Na poti po mestu bomo videli tudi eno najsijajnejših palač v mestu – Hawa Mahal (Palača vetrov), kjer je na petnadstropni fasadi nameščenih 953 malih oken. Pozno popoldan vožnja proti jugu, v smeri proti Narodnemu parku Rantambore. namestitev v hotelu v mestu Sawai Madhopur.Večerja in nočitev.

- DAN -

7

SAWAI MADHOPUR- NARODNI PARK RANTHAMBORE – AGRA

Zgodnji zajtrk, nato pa kratka vožnja v smeri proti narodnemu parku Ranthambore. Narodni park Ranthambore je znan kot izjemno nekdanje lovišče maharadž, danes pa v njem prebivajo številni tigri v naravnem okolju.. in slednji bodo naš osnovi cilj tega dne… Proti koncu dneva sledi vožnja proti Agri, cca 190 km oddaljenem mestu. Ob prihodu v Agro sledi pozna večerja, namestitev in nočitev.

- DAN -

8

AGRA

Zajtrk. Obisk grobnice Taj Mahal – izjemnega spomenika večni ljubezni mogulskega šaha Jahana, svoji preminuli ženi Mumtaz Mahal. Sledi obisk Agra Fort-a, mogočne trdnjave, ki za obzidjem varuje pravo mesto palač, med njimi tudi: Anguri Bagh, Golden Pavilions, Khas Mahal, Diwan-I-Khas, Diwan-I-Am (dvorane za zasebne in javne sprejeme) – vse odlične primere mogulske arhitekture. Obisk mavzoleja Itmad-du-Daulah, katerega arhitekturna zasnova je predhodnica mavzoleja Taj. Po ogledih nazaj v hotel. Večerja. Nočitev

- DAN -

9

AGRA – prevoz v DELHI ( cca 210 km) nato popoldanski let v VARANASI

Po zgodnjem zajtrku sledi vožnja proti Agri. Postanek v Sikandri, kjer bomo videli mavzolej posvečen največjemu od mogulskih vladarjev – Akbarju. Ob 16.20 uri sledi polet proti Varanasi. Ob pristanku prevoz in nočitev v hotelu.

- DAN -

10

VARANASI

Ob jutranjem svitu se z ladjico popeljemo po reki Ganges in opazujemo vsakdanje življenje in jutranjo molitev, duhovnike, pralce perila, svete može, berače, romarje, svete krave … Popoldne se zapeljemo do bližnjega Sarnatha, kjer je Buda prvič spregovoril svojim petim učencem in kjer se danes nahaja stupa in budistični templji.  Varanasi se uvršča tudi med 7 najsvetejših Hindujskih mest.  Zvečer polet proti Kalkuti, namestitev v hotelu in prenočevanje.

- DAN -

11

KALKUTA

Po zajtrku si ogledamo glavne znamenitosti mesta: Kalijev tempelj, dom Matere Tereze, most/reko Hoogley s tržnico rož ter britansko zapuščino… Nekaj časa bo ostalo še za nakupe in zadnjo skupno večerno druženje. Nočitev v Kalkuti

- DAN -

12

KALKUTA – JUTRANJI LET NA ANDAMANSKI OTOKI – prevoz do HAVELOCK OTOKA, NAMESTITEV

Po zajtrku sledi jutranji let na Andamanske otoke, v Port Blair. Sledi prevoz do otoka Havelock,do bungalow hotela ***, nastanitev v hotelu in prosto za spoznavanje okolice.

- DAN -

13

ANDAMANSKI OTOKI

Prosti dnevi za uživanje, kopanje, potapljanje ali raziskovanje teh otočkov.

- DAN -

14

ANDAMANSKI OTOKI

Prosti dnevi za uživanje, kopanje, potapljanje ali raziskovanje teh otočkov.

- DAN -

15

ANDAMANSKI OTOKI

Prosti dnevi za uživanje, kopanje, potapljanje ali raziskovanje teh otočkov.

- DAN -

16

ANDAMANSKI OTOKI – KALKUTA – DELHI –  EVROPA

Za potnike, ki zaključijo potovanje sledi prevoz na letališče in polet preko Kalkute proti Evropi in Sloveniji. prihod v Slovenijo 17 dan zjutraj.

Ta tiste, ki potovanje nadaljujejo, sledi polet v Madras oz Chennal. Ogled tega južnoindijskega mesta, Nastanitev v hotelu.

- DAN -

17

MADRAS – MADURAI – MUNNAR

Prevoz iz Madrasa v Madurai ki je znan po svojih barvitih templjih značilnih za južno Indijo. Po ogledu se iz Maduraja zapeljemo preko čudovite in zelene pokrajine čajnih nasadov, nasadov banan, kardamona,  kokosovih palm … vse dokler ne prispemo v Munnar v večernih urah. Nočitev v hotelu v Munnarju.

- DAN -

18

MUNNAR

Današnji dan bo namenjen raziskovanju okolice, ki je znana po indijskem čaju. Privoščili si bomo več urni sprehod med plantažami čaja ter uživali po mamljivi okolici, ki kar jemlje dih. Vsekakor se bodo cimet, kardamom, sandalovina in čaji znašli v našem kovčku. Nočitev v hotelu v Munnarju.

- DAN -

19

MUNNAR – KOCHIN

Kerala je znana kot zelena dežela kokosovih palm, rodovitnih polj in številnih cerkvic. Zapeljemo se do Kochina, ki še danes velja za eno od najbolj medkulturnih mest v Indiji, kjer najdemo pripadnike kristjanov, muslimanov, judov, sikhov, džainistov, hindujcev … Izgubljamo se po mestnem starem jedru, si ogledamo cerkve, sinagoge in uživamo na čudoviti začimbni tržnici v židovski četrti. Po želji si lahko privoščimo tudi ayurvedsko masažo. Zvečer si ogledamo ples kathakali, ki je eden od najzanimivejših južnoindijskih plesov in temelji na epih Ramajane in Mahabharate ter tempeljskih ritualov. Nočitev v hotelu v Kochinu.

- DAN -

20

 KOCHIN – BACKWATERS

Današnji dan je namenjen odkrivanju in spoznavanju ene največjih znamenitosti južne Indije, rečnih kanalov, bolj znanih pod imenom Backwaters. Gre za svetovno znamenitost, kjer se v dolžini več kot 900 kilometrov spletajo rečni kanali, ki so ponekod široki le nekaj metrov, spet drugje pa tudi preko sto metrov. Vkrcamo se na lokalno keralsko ladjo in plujemo po pajčevini rečnih kanalov in se prepuščamo idili tradicionalnega življenja in okoliškega dogajanja. Izgubljamo se v različnih odtenkih zelenja, keralske cerkvice bežijo mimo nas. Kar mrgoli malih trajektov, ribiških čolnov in vodnih taksijev. Nočitev.

- DAN -

21

KOCHIN – DELHI – SLOVENIJA

Po zajtrku sledi povratek nazaj v Kochin, še nekaj prostega časa za nakupe v »zadnji minuti« , nato pa prevoz na letališča in polet preko New Delhia nazaj proti Evropi.

- DAN -

22

EVROPA – LJUBLJANA

Nadaljevanje leta v Ljubljano. Pristanek na Ljubljanskem letališču prihodnji dan v zgodnjih popoldanskih urah.

09.03.2023

Datumi odhodov

 • 09.03.2023
 • Odprte prijave